Autentificare

AutentificareParola:


Inregistrare client nou

Clienti noi se pot inregistra pe pagina noastra apasand linkul de mai jos. Dupa inregistrare contul Dvs. trebuie validata. Dupa validare veti primi o instiintare pe adresa de email cu care v-ati inregistrat.
Inregistrare client nou >>
Inregistrare
 

Blog


Noul Hub wireless Hikvision, antiefracție cu confirmare video
2018-11-26
    AXHub reprezintă cea mai recentă inovație în materie de sisteme de antiefracție. Componentă a portofoliului Hikvision, seria AX este dedicată sistemelor rezindețiale și spațiilor comerciale de dimensiuni reduse.

citeste mai departe ...

 

2018 a fost un an plin de noutăți și depășiri de bariere tehnologice în rândul sistemelor de securitate. De la Deep Learning, IoT, H.265, până la rezoluții uimitoare atinse de camere de supraveghere analogice, mai exact 4K, toate acestea având scopul sporirii securității fizice prin optimizarea performanțelor sistemelor specifice.

Semestrul Q4 s-a încheiat în plină expansiune pentru Hikvision prin lansarea unui sistem de intruziune complet wireless, extrem de versatil și performat, numit AXHub.

 

Design stilizat și conectivitate extensivă

AXHub reprezintă cea mai recentă inovație în materie de sisteme de antiefracție. Componentă a portofoliului Hikvision, seria AX este dedicată sistemelor rezindețiale și spațiilor comerciale de dimensiuni reduse. În vederea securizării perimetrului, AXHub poate înrola echipamente periferice ca detectori, contacte magnetice, precum și detectori de fum sau gaz.

Ușor de instalat și utilizat, AXHub oferă asistență vocală pentru a-i ajuta pe instalatori pe parcursul întregii etape a instalării și alertare vocală a beneficiarului în cazul generării unor evenimente. Utilizatorii sunt în permanență conectați la sistemul de antiefracție Hikvision mulțumită integrării native cu aplicația dedicată dispozitivelor smartphone și tabletelor Hik-Connect. Există mai multe moduri de conectare oferite de aplicație, fie prin IP direct sau prin Cloudul Hikvision. De asemenea, CMS-ul gratuit iVMS-4200 permite conectarea la centralele AXHub.


Conectivitatea cloud oferă utilizatorilor control complet asupra sistemului de oriunde din lume via aplicația Hik-Connect. Aceștia pot cu ușurință arma, dezarma și monitoriza starea sistemului. Cloudul Hikvision permite utilizarea funcției revoluțiionare Ivaas (Intruder Verification as s Service) prin care utilizatorii și centrele de monitorizare pot confirma cu ușurință evenimentele vizuale la o rezoluție HD.

 

 

IvaaS (Intruder Verification as a Service)

Verificarea intrușilor ca serviciu oferă posibiltatea verificării vizuale în vederea confirmării eficiente a evenimentelor create de sistem.

Spre deosebire de alte metode de verificare oferite de alte sisteme de pe piață, bazate pe imagini statice de calitare redusă, serviciul Ivaas utilizează tehnologia Cloud pentru a interconecta în acceași platformă fluxuri video ale camerelor IP și sistemul de eferacție. Cu alte cuvinte, camerele Hikvision și sistemul de efracție colaborează fără probleme de compatibilitate în vederea transmisiei fluxurilor video de rezoluție HD direct către aplicațiile instalate pe smartphone-uri sau iVMS. Astfel, utilizatorii sau operatorii pot lua decizii mai rapid și eficient în contextul producerii unor evenimente.

Cu ajutorul IVaas, această platformă unificată este capabilă de activarea notificărilor de tipul push notification, armarea și dezarmarea de la distanță, vizualizarea live și vizualizarea înregistrarilor, precum și operații de management al utilizatorilor.

 

 

 

Funcții de bază

 

Integrare nativă în aplicația HIK-Connect

Aplicația Hik-Connect integrează, rără precedent, două tipuri de sisteme diferite de securitate - efracție și supraveghere video. Detectorii sunt corelați cu camerele de supraveghere în vederea verificării vizuale, precum și posibilitatea monitorizării sistemului de la distanță; sistemul poate transmite alerte, evenimente de armare, dezarmare și multe alte funcții, toate acestea oferind un control complet a sistemului oriunde în internet.

 

Configurare via browser

AXHub este prevăzut cu un server web care permite configurarea sistemului prin intermediul unui browser. Această abordare a companiei Hikvision oferă flexibilitate și, implicit, reducerea timpilor petrecuți în site, setarea sistemului realizându-se rapid și eficient prin utilizarea unui laptop sau PC aflat în aceeași rețea cu AXHub-ul.

 

Echipamente bidirecționale

AXHub permite înrolarea a până la 32 de dispozitive, iar comunicarea este bidirecțională. Sistemul este așadar securizat și extrem de flexibil, existând de asemenea multiple opțiuni de detectori de interior și exterior compatibili cu centrala AXHub.

 

Distanțe de transmisie

AXHub utilizează un receptor de sensibilitate ridicată care, în combinație cu comunicarea bidirecțională, face posibilă comunicarea cu detectorii până la distanțe de 800m în câmp deschis. Nu există noțiunea de repetoare, semnalele fiind extrem de puternice și stabile, toate acestea contribuind la reducerea semnificativă a costurilor.

 

 

Căi de comunicare

Sistemul AXHub oferă multiple moduri de comunicare cu aplicațiile mobile, ca LAN, Wi-Fi, GPRS, conexiune 3G/4G. Utilizând la bază o comunicare IP, AXHub poate comunica simultan cu multiple dispozitive în vederea transmisiei mesajelor de alarmare tuturor persoanelor antrenate în acest sistem.

 

 

 

Integrare ARC

Centralele AXHub pot comunica cu alte sisteme de dispecerizare datorită compatibilității cu formatul Contact ID. Astfel, mesajele sunt transmise și gestionate eficient de către operatorii de securitate.

 

 

 

 

Simplu de instalat și configurat

Nu există o altă metodă mai simplă de setare a sistemului. Instalatorii au la dispoziție multiple metode de conectare, fie utilizând un web-browser sau iVMS-4200 instalat pe un laptop în aceeași rețea, fie prin intermediul apliacției HIK-Connect. Detectorii pot fi înrolați în panoul AXHub prin apăsarea unui singur buton de învățare. O instalare rapidă și eficientă reduce timpul petrecut în locație și, evident, costurile implementării în comparație cu alte sisteme disponibile pe piață.

 

 

Spor la proiecte!

Cristian


Patru modalități de filtrare a alarmelor false de la Hikvision
2018-11-21
    Oare câți clienți cu afaceri mici și mijlocii sunt interesați să beneficieze de cele mai inteligente funcții din rândul sistemelor de supraveghere video fără prea multe investiții? Utilizând produse Hikvision, aceștia se pot bucura de beneficiile unui sistem performant, capabil să filtreze alarmele false cu o precizie de 90%, fără prea multe investiții.

citeste mai departe ...

 

Oare câți clienți cu afaceri mici și mijlocii sunt interesați să beneficieze de cele mai inteligente funcții din rândul sistemelor de supraveghere video fără prea multe investiții? Utilizând produse Hikvision, aceștia se pot bucura de beneficiile unui sistem performant, capabil să filtreze alarmele false cu o precizie de 90%, fără prea multe investiții.

Filtrarea alarmelor false reprezintă una dintre cele mai inteligente funcții întâlnite în sistemele de supraveghere moderne. Create în scopul filtrării mișcărilor precum cele ale frunzelor, animalelor sau apei, acestea sunt orientate pe mișcarea obiectelor mai relevante, cum ar fi oamenii sau vehiculele. Timp și costuri sunt asftel reduse în vederea analizei evenimentelor neimportante.

Pentru o companie de dimensiuni mici și mjlocii (Small and Medium-Sized Business), orice economie de timp și costuri reprezintă un aspect important în agenda zilnică. Rămâne totuși întrebarea - cum pot aceste companii accesa o tehnologie inovatoare într-un mod cât mai eficient din punctul de vedere al costurilor.

 

Monitorizarea ca soluție tehnică…

Echipamentele din generația EasyIP4.0 sunt prevăzute cu filtre de eliminare a alarmelor false. Printre acestea se regăsesc NVR-uri AcuSense și, bineînțeles, camere IP. În acest moment, NVR-urile AcuSense pot filtra alarmele false pentru maxim 4 camere IP înrolate.

Alarmele false sunt filtrate cu o acuratețe de 90% din totalul de alarme. Funcția NVR-urilor AcuSense Quick Target Search economisește timp prin identificarea automata a secvențelor video în care sunt prezente persoane și mașini. Nu mai este nevoie de ore întregi de vizionat manual înregistrări în scopul indentificării unui eveniment. Adăugând camere Hikvision ColorVu, care sunt capabile de producerea unor imagini color chiar și pe timp de noapte, utilizatorii se pot bucura de avantajele filtrării alarmelor false indiferent de momentul din zi în care are loc evenimentul.

 

este extrem de accesibilă.

Dacă se dorește accesarea acestor funcții într-o manieră cât mai eficientă, se pot adăuga cu ușurință camere IP și NVR-uri Hikvision în sistemul existent. Astfel, beneficiarii se pot bucura de capabilitatea de filtrare a alarmelor false în vederea protejării afacerii.

Iată patru metode de filtrare a alarmelor false existente în portofoliul Hikvision.

 

Soluția 1: Camere IP convenționale + NVR-uri Hikvision AcuSense

 

Să presupunem că sub nicio formă nu intră în discuție înlocuirea camerelor IP din locație, dar se dorește implementarea soluției de filtrare a alarmelor false. Cea mai eficientă soluție constă în instalarea unui NVR AcuSense prin păstrarea camerelor IP existente.

Indiferent de numărul de canale, numărul maxim de canale care pot beneficia de filtrarea alarmelor false și de Quick Target Search este 4. Bineînțeles că se pot adăuga camere IP respectând numărul maxim de NVR-uri, însă acestea se vor bucura de funcții de detecție tradiționale, ca detecție mișcare, trecere barieră virtuală, etc.

Această combinație, între camere IP tradiționale și NVR-uri AcuSense se potrivește de minune utilizatorilor care doresc aceste funcții doar pentru maxim 4 canale.

 

Soluția 2: Camere IP AcuSens + NVR-uri convenționale

Iată o soluție care permite utilizarea NVR-urilor convenționale prin adăugarea de camere IP Hikvision AcuSense. Această combinație permite filtrarea alarmelor false în timp real. NVR-ul convențional nu va înregistra și afișa alarmele false, deoarece de acest aspect se vor ocupa camerele dedicate. Utilizatorii nu pot căuta informații despre alarme false deoarece NVR-ul nu suportă funcția de Quick Target Search.

 

 

 

Soluția 3: Camere IP ColorVu + NVR-uri Hikvision AcuSense

Camerele ColorVu prin definiție pot produce imagini color chiar și în condiții reduse de iluminare și pe timp de noapte. În combinație cu NVR-urile AcuSense, analiza video în urma căreia sunt filtrate alarmele false este extrem de exactă deoarece absolut întreg setul de date conține imagini color.

Singura limitare a sistemului constă în faptul că NVR-ul poate filtra alarmele false doar pe maxim 4 canale. Bineînțeles, se pot înrola mai mult de 4 camere IP dacă NVR-ul permite, însă pentru acestea se vor afișa doar informații ale alarmelor false, ca detecția de mișcare, trecere barieră virtuală etc., și nu vor beneficia de funcția Quick Target Search.

Această soluție se pretează pentru proiectele care necesită filtrarea de alarme false chiar și în condiții reduse de iluminare.

 

Soluția 4: Camere IP Hikvision AcuSens + NVR-uri Hikvision AcuSense + 4 camere IP convenționale

În condițiile în care se dorește filtrarea alarmelor false pentru mai mult de 4 canale, o soluție extrem de eficientă constă în combinarea camerelor IP convenționale cu cele AcuSense și NVR-urile din aceeași generație.

Faptul că NVR-urile și camerele IP AcuSense suportă filtrarea de alarme false permite adăugarea a mai mult de 4 camere în acest scop. De exemplu, NVR-urile AcuSense pot executa filtrarea de alarme false pentru 4 camere IP convenționale. La acestea se vor adăuga, dacă numărul de canale ale NVR-ului permite, camere IP AcuSense care la rândul lor vor elimina alarmele false. Atât filtrarea de alarme false cât și funcțiile de Quick Target Search vor fi disponibile pentru toate canalele NVR-ului.

 

Descoperiți mai mult

Nu există nicio enigmă dacă dorim să beneficiem de filtrarea de alarme false în cazul unui sistem de supraveghere analogic. DVR-ul poate fi înlocuit cu ușurință cu un DVR Hikvision AcuSense din familia de DVR-uri Turbo HD5.0 prin păstrarea cablajului existent. Aceste DVR-uri pot executa filtrarea de alarme și Quick Target Search pentru maxim 4 canale. Dacă clienții doresc această funcție pe mai mult de 4 canale, atunci fie se adaugă noi DVR-uri AcuSense, fie se instalează camere IP Hikvision AcuSense care sunt ulterior înrolate în DVR-uri.

Utilizând produsele Hikvision, afacerile mici și mijlocii pot beneficia de sisteme de supraveghere video de ultimă generație într-o manieră cât mai apropiată de nevoile afacerii și ale bugetului. La fel de importante, cele 4 soluții expuse mai sus pot ajuta integratorii și instalatorii să deschidă noi oportunități business.

 

Spor la proiecte!

Cristian


Producția Sur-Gard System I/II va fi oprită
2018-11-20
    Începând cu 1 decembrie 2018, Sur-Gard System I/-IP și dispeceratele System II nu vor mai fi disponibile. Oprirea producției este cauzată de scoaterea din uz de către furnizor a unor componente esențiale și de faptul că nu există înlocuitori compatibili pentru acestea.

citeste mai departe ...

Începând cu 1 decembrie 2018, Sur-Gard System I/-IP și dispeceratele System II nu vor mai fi disponibile. Oprirea producției este cauzată de scoaterea din uz de către furnizor a unor componente esențiale și de faptul că nu există înlocuitori compatibili pentru acestea.

Producătorul recomandă folosirea dispeceratului SG-SYSTEM 5 pentru toate stațiile de monitorizare deoarece suportă un număr mare de conturi atât pe PSTN cât și pe IP și include, de asemenea, suport pentru verificare vizuală atât cu instalațiile PowerSeries Neo cât și cu cele iotega. În situațiile în care un rack de 19 inch nu e disponibil, se poate utiliza și un SG-SYSTEM-III cu PSTN și/sau carduri IP.

 

NOTĂ: Licențele SG-SYS1512-IP și SG-SYS21536IP, care activează suportul IP pe SG-SYSTEM I sau extind capacitatea pentru conturi pe SG-SYSTEM II, vor fi comercializate în continuare.

 

Produse Afectate

Cod componentă Descriere Disponibilitate Cod compenentă pentru înclouire Descriere înlocuitor
SG-SYSTEM I Dispecerat 2 linii telefonice După programul de mai jos SG-SYSTEM 5 Dispecerat virtual cu suport IP/PSTN
SG-SYSTEM I-IP Dispecerat 2 linii cu IP După programul de mai jos
SG-SYSTEM II Dispecerat IP După programul de mai jos

Producătorul a căutat stoc adițional în toate sursele disponibile pentru a avea o perioadă de eliminare treptată care să susțină proiectele existente. Comenzile vor continua să fie acceptate atât timp cât mai există stoc.

 

Program

Anunț End-of-Life 13 noiembrie 2018
Ultima zi pentru cumpărare 1 decembrie 2018
Ultima zi pentru livrare 31 decembrie 2018

NOTĂ: Datorită disponibilității materialelor, comenzile semnificativ mai mari față de cele preconizate sau față de ratele de rulare de până acum s-ar putea să nu fie acceptate.

 

Spor la proiecte!

Alina


Noua versiune de firmware v.4.20 pentru DVR-urile TURBO HD Hikvision
2018-11-16
    Hikvision a lansat cea mai recenta versiune de firmware compatibila cu generatiile de DVR-uri TURBO HD 5.0. Afla principalele imbunatatiri aduse fata de versiunea anterioara.

citeste mai departe ...

Hikvision a lansat cea mai recenta versiune de firmware compatibila cu generatiile de DVR-uri TURBO HD 5.0.

Iata principalele imbunatatiri aduse fata de versiunea anterioara:

 

1. Utilizatorul este intampinat de o noua interfata de startup.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Comutare rapida intre modul de afisare fullscreen si meniul DVR-ului. Toate acestea printr-un simplu click dreapta al mouseului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Interfata optimizata de control camere PTZ si accesarea meniului camerelor fixe si PTZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. O noua interfata de playback.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Posibilitatea clasificarii alarmelor in functie de exceptie, eveniment de baza sau eveniment smart.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Administratorul poate seta drepturi de vizualizare live locale pentru utilizatorii de tipul guest si operator accesand meniul System->User->Se selecteaza utilizatorul de tip guest-> Camera Configuration->Camera permision->Local Live View.

7. O noutate extrem de importanta este reprezentata de procedura de recuperare a parolei DVR-urilor TURBO HD5.0 fara suportul distribuitorilor sau a producatorului. Metoda este una extrem de simpla. Pe durata punerii in functiune a dispozitivului si implicit a activarii acestuia, administratorul poate defini o adresa de email in scopul recuperarii parolei. In neplacuta situatie de ratacire a parolei, din interfata de logare se poate efectua un click pe butonul Forget Password ->Verified by reserved email->se scaneaza prin intermediul aplicatiei mobile HIK-CONNECT codul QR, un mail se va genera automat care va contine un cod de verificare. Acesta va fi trimis pe adresa de email utilizata in etapa de activare a DVR-ului. Acest cod se va introduce in DVR fapt pentru care o noua parola va putea fi definita.

8. Timpul de activare a proiectorului alb al camerelor PIR poate fi configurat direct din interfata DVR-ului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Atentie! Aceasta functie este compatibila doar cu DVR-urile cu sufixul K.

9. Primul canal video al DVR-urilor DS-71/7204HUHI-K suporta camere TURBO HD de 8MP si 8 fps. Restul de canale suporta o rezolutie maxima de 5MP si 25fps.

10. DS-7204HUH-K au o rezolutie de iesire 2K.

11. S-a eliminat nevoia de instalare plugin la accesul DVR-urilor via browser Chrome.

12. Canalele analogice pot fi dezactivate pentru suplimentarea DVR-ului cu camere IP. Aceasta functie este valabila pentru intreaga generatie de DVR-uri mai putin cele din seria HT. Se navigheaza in Configuration->General->More settings->Enhanced IP Mode.

 

De exemplu pentru DVR-urile din seria HU/HT de maxim 16 canale, numarul maxim de camere IP care pot fi adaugate este egal cu numarul de maxim de canala analogice ale DVR-ului. De exemplu modelele de 4 canale suporta 4 camere IP, cele de 8 suporta 8 camere IP, 16 suporta 16 camere IP. Dezactivand camerele analogice vom avea astfel, modelele de 4 canale vor suporta 8 camere IP, cele de 8 vorsuporta 16 camere IP iar cele de 16 canale vor suporta 32 de camere IP. Rezolutia maxima a camerelor IP se regaseste in fisa tehnica a fiecarui DVR.

DVR-urile din seria HQ de 4, 8 si 16 canale suporta 2, 4, si 8 camere IP. Dezactivand canalele analogice se vor putea inrola 6, 12, respectiv 24 camere IP.

Modelele cu peste 16 canale din seria HQ suporta implicit 8 camere IP. Daca se vor dezactiva canalele analogice atunci numarul de camere IP care vor putea fi inrolate va fi egal cu numarul de camere analogice+8.

Seriile de DVR-uri 73 si 81 suporta 16 camere IP implicit. Dezactivand toate camerele analogice, atunci DVR-ul va putea gestiona un numar de camere IP egal cu numarul total de canale analogice+16.

DVR-urile din seria 90 HQ vor suporta in final un numar de camere IP egal cu numarul de canale analogice *2.

 

Nota: Prin activarea modului Enhanced IP Mode, functiile VCA ale camerelor analogice nu va fi activa.

 

Iata lista de dispozitive compatibile cu noua versiune de firmware 4.20

K51   DS-9032HUHI-K8, DS-9024HUHI-K8, DS-8132HUHI-K8, DS-8124HUHI-K8, DS-7332HUHI-K4, DS-7324HUHI-K4
K52   iDS-9016HUHI-K8/16S, iDS-7316HUHI-K4/16S, DS-9016HUHI-K8, DS-9008HUHI-K8, DS-8132HQHI-K8, DS-8124HQHI-K8, DS-8116HQHI-K8, DS-8108HQHI-K8, DS-7332HQHI-K4, DS-7324HQHI-K4, DS-7316HQHI-K4, DS-7308HQHI-K4, DS-7304HQHI-K4
K72   iDS-7208HQHI-K2/4S, iDS-7208HQHI-K1/4S, iDS-7204HUHI-K2/4S, iDS-7204HUHI-K2/4S, DS-7208HQHI-K2/P, DS-7208HQHI-K2, DS-7208HQHI-K1, DS-7204HUHI-K2, DS-7204HUHI-K1/P, DS-7204HUHI-K1, DS-7204HQHI-K1, DS-7104HUHI-K1
K71   iDS-7216HQHI-K2/4S, iDS-7216HQHI-K1/4S, iDS-7208HUHI-K1/4S, DS-8116HQHI-K8, DS-8108HQHI-K8, DS-7316HQHI-K4, DS-7308HQHI-K4, DS-7304HQHI-K4, DS-7232HQHI-K2, DS-7224HQHI-K2, DS-7216HUHI-K2/P, DS-7216HUHI-K2, DS-7216HQHI-K2, DS-7216HQHI-K1, DS-7208HUHI-K2/P, DS-7208HUHI-K2, DS-7208HUHI-K1, DS-7208HTHI-K2, DS-7204HTHI-K2, DS-7204HTHI-K1, DS-7116HQHI-K1, DS-7108HUHI-K1
K72A   iDS-7204HQHI-K1/2S, DS-7204HQHI-K1/P(B), DS-7204HQHI-K1(B), DS-7104HQHI-K1(B)

 

Spor la proiecte!

Cristian


Hanwha Techwin lansează camerele mini-dome Wisenet H.265
2018-11-15
    Cele cinci noi camere compacte dome, adăugate la premiata serie de camere Wisenet X, sunt concepute pentru medii în care spațiul poate fi limitat, cum ar fi lifturile, intrările, casele scărilor și magazinele mici. Trei dintre aceste noi modele sunt concepute pentru a rezista la vibrațiile care pot să apară în mediile din industria transporturilor.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin a introdus o nouă gamă de camere mini-dome Wisenet H.265.

Cele cinci noi camere compacte dome, adăugate la premiata serie de camere Wisenet X, sunt concepute pentru medii în care spațiul poate fi limitat, cum ar fi lifturile, intrările, casele scărilor și magazinele mici. Trei dintre aceste noi modele sunt concepute pentru a rezista la vibrațiile care pot să apară în mediile din industria transporturilor.

Camerele, care sunt toate rezistente la acțiuni de vandalizare, sunt capabile să captureze imagini superbe la o rezoluție de 2MP. Sunt dotate cu cel mai puternic chipset încorporat vreodată într-un portofoliu de camere și cu tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) de 150dB cea mai bună din lume.

 

Funcționalități avansate

Noile camere beneficiază de o listă lungă de funcționalități inovatoare, inclusiv o funcție de analiză audio care recunoaște sunetele importante, cum ar fi focurile de armă, exploziile, strigătele și geamurile sparte. Alte funcționalități includ detecția de defocalizare, detecția facială, detecția ceții, linie virtuală, prezență/absență, detecția vagabondajului și a sabotajului.

Funcționalitățile de bază mai includ un zoom digital 24x, audio bidirecțional, mod vizualizare coridor, detecția de mișcare și predarea direcției de mișcare, abilitatea de a stoca până la 256GB de date printr-un slot pentru carduri de memorie SD/SDHC/SDXC pentru a asigura înregistrarea automată în cazul întreruperilor în fluxurile video.

La fel ca restul camerelor din seria Wisenet X, noile modele compacte utilizează compresia H.265 și WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Față de tehnologia H.264, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% când WiseStream II este combinată cu compresia H.265.

 

Cele 5 noi camere compacte Wisenet sunt:

 • Camera IP compactă de 2MP rezistentă la acțiuni de vandalizare XNV-6012. Lentilă fixă de 2.4mm încorporată.
 • Camera IP compactă de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6012M. Lentilă fixă de 2.4mm încorporată.
 • Camera IP de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6013M. Lentilă fixă de 2.8mm încorporată.
 • Camera IP compactă IR de 2 MP rezistentă la acțiuni de vandalizare XNV-6022R. Lentilă fixă de 3.6mm încorporată.
 • Camera IP compactă IR de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6022RM. Lentilă fixă de 3.6mm încorporată.

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hikvision lansează camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning
2018-11-15
    Hikvision a lansat versiunile îmbunătățite ale camerelor termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning, care vor aduce eficiență sporită pe partea de protecție perimetrală și tehnologie avansată pentru detecția incendiilor.

citeste mai departe ...

Hikvision a lansat versiunile îmbunătățite ale camerelor termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning, care vor aduce eficiență sporită pe partea de protecție perimetrală și tehnologie avansată pentru detecția incendiilor. Noile camere sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, având nu doar algoritmi de deep learning, ci și un GPU integrat pentru a susține viitorii algoritmi îmbunătățiți.

Bazându-se pe algoritmi de deep learning, camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision oferă analiză comportament puternică și exactă, inclusiv detecție trecere barieră virtuală, detecție de intrus și detecție de pătrundere/părăsire zonă predefinită. Funcția inteligentă de detecție a persoanelor și vehiculelor ajută la reducerea alarmelor false cauzate de animale, mișcările camerei, frunze care cad sau alte obiecte irelevante, sporind acuratețea alarmelor.

În plus, camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision au un GPU integrat cu tehnologie avansată de procesare a imaginilor, care poate genera cele mai bune imagini termice. Aceste GPU-uri de performanță ridicată pot susține actualizările viitoare, cu algoritmi complecși și cu volum mai mare de date, pentru îmbunătățirea continuă a analizei conținutului video (VCA).

Camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision pot fi folosite în cadrul unei game extinse de soluții pentru protecția perimetrală și prevenirea incendiilor, mai ales în cadrul centralelor electrice, aeroporturilor, minelor și fermelor. Noul suport cu un singur șurub al camerelor este conceput pentru a fi convenabil pentru instalatori. Dimensiunea sa mică și design-ul simplu facilitează instalarea și ajustarea unghiului, fie că montarea se face pe perete, tavan sau stand.

În prezent, seria DS-2TD2137/V1 este disponibilă dintre camerele termice all-in-one de la Hikvision. Detectorul termic infraroșu al acestei serii este dezoltat și produs independent de Hikvision.

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Cardurile SD – Eroii din umbră ai supravegherii video
2018-11-15
    Uri Guterman, Head of Product & Marketing la Hanwha Techwin Europe, elogiază cardurile SD și oferă sfaturi utile privind achiziționarea lor.

citeste mai departe ...

Uri Guterman, Head of Product & Marketing la Hanwha Techwin Europe, elogiază cardurile SD și oferă sfaturi utile privind achiziționarea lor.

Sunt mici și ascunse, dar niciodată nu ar trebui să le ignorăm importanța. Cardurile SD pot să contribuie semnificativ la maximizarea beneficiilor pe care utilizatorii finali le au ca urmare a folosirii sistemelor de supraveghere video.

Sunt disponibile în diferite formate dintre care poți să alegi, deși decizia ta va fi în mod evident afectată de sloturile de memorie ale camerelor tale și ce se potrivește acestora. Vestea bună e că multe dintre camerele IP din oferta producătorilor, cum e Hanwha Techwin, au sloturi care îți permit să folosești majoritatea, dacă nu chiar toate, formatele de carduri SD existente.

 

De ce sunt importante?

Migrarea de la soluțiile de supraveghere video analogice la cele IP a făcut ca scenariul în care înregistrarea și stocarea imaginilor are loc la distanță față de locația camerei să fie unul comun.

Cardurile SD ajută la menținerea în siguranță a datelor în cazul întreruperii fluxurilor video. În acest sens, dacă vrei să eviți lacunele în ceea ce poate fi o dovadă video crucială, e recomandat ca înainte de achiziționare să verifici specificațiile camerei pentru a vedea dacă are Auto Recovery Backup. Această funcție face ca imaginile înregistrate pe un card SD în timpul unei întreruperi în fluxurile video să fie automat transmise către un dispozitiv de înregistrare când fluxul video e restabilit.

 

Aplicații încorporate în cameră

Puterea masivă de procesare a chipset-urilor din dotarea ultimei generații de camere HD de tip open platform permit rularea a mai multor aplicații de tip third-party integrate pentru analiză video inteligentă, cum ar fi ANPR, heat mapping și people counting, la fel cum aplicațiile sunt folosite pe smartphone-uri. Acestea ridică supravegherea video de la nivelul unui sistem de securitate care ajută la monitorizarea activității suspecte la nivelul unei soluții inteligente care oferă mult mai mult.

Datele capturate de aceste aplicații pot fi înregistrate pe carduri SD și descărcate la distanță pentru analiză după cum e nevoie. Fii cu ochii pe camerele care au sloturi duale de memorie. Acestea îți oferă o capacitate de stocare mai mare precum și opțiunea de a folosi unul dintre cardurile SD pentru aplicațiile încorporate ăn cameră iar pe celălalt pentru înregistrarea imaginilor.

 

Capacitate

Bănuiesc că sunt multe persoane care percep cardurile SD, inclusiv cele care pot stoca până la 256GB de date, ca fiind prea limitate cu privire la câtă informație poate fi stocată.

Cardurile SD nu au ca scop eliminarea nevoii pentru un NVR (Network Video Recorder). Cu toate acestea, cardurile SD ar trebui să aibă o capacitate de stocare mai mult decât suficientă pentru nevoile pe termen scurt cauzate de întreruperile în fluxurile video și pentru înregistrarea datelor pentru analiză video inteligentă, sau poate chiar pentru stocarea imaginilor care au fost capturate ca urmare a activării funcției de detecție de mișcare a unei camere.

La fel de important, viteza de scriere a unui card SD trebuie luată în considerare. Dimensiunile mari ale imaginilor capturate de camerele HD și 4K impune o oarecare nevoie pentru un card SD Clasa 10 care e capabil să scrie la o viteză de 100Mbps. Acestea sunt oferite de majoritatea producătorilor cunoscuți de carduri SD, cum ar fi SanDisk, care îți vor oferi și garanție privind calitatea și fiabilitatea.

 

Opțiunile

SD

Până la 2GB

SDHC

De la 4GB până la 32GB

SDXC

De la 32GB până la 2TB

Orice ți-ai dori să realizezi cu ajutorul unui sistem de supraveghere video, asigură-te că populezi sloturile pentru carduri SD înainte de a comanda camerele. Las-o pe mai târziu și poate ajungi să ratezi înregistrarea unor date importante.

 

Ai întrebări legate de cardurile SD? Scrie-i un email lui Uri Guterman la adresa: u.guterman@hanwha.com

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Insight-uri de impact prin colaborare
2018-11-15
    Hikvision colaborează cu partenerii Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport în vederea oferirii unei soluții integrate pentru monitorizarea datelor din sport și a unor instrumente de analiză care să ajute echipele de fotbal în a-și maximiza prezența, atât pe teren cât și în afara acestuia.

citeste mai departe ...

Lumea fotbalului devinde din ce în ce mai competitivă, cluburile concurând între ele pentru cei mai buni jucători, cele mai bune poziții în clasament și cei mai mulți fani. În piața aceasta, tehnologia devine o armă puternică pentru organizațiile de fotbal din întreaga lume. Mărimea pieței europene a fotbalului în 2016/17 a fost de 25,5 miliarde de euro, în creștere cu un miliard față de 2015/16, iar participarea la meciuri în sezonul 2017/18 a fost la cel mai înalt nivel din ultimii 60 de ani.

Hikvision colaborează cu partenerii Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport în vederea oferirii unei soluții integrate pentru monitorizarea datelor din sport și a unor instrumente de analiză care să ajute echipele de fotbal în a-și maximiza prezența, atât pe teren cât și în afara acestuia. Acest demers a început la scurt timp după ce Hikvision a sponsorizat echipa olandeză de fotbal Ajax în 2017 și după ce a lucrat împreună cu ei la managementul performanței de echipă.

Fiecare dintre acești parteneri este lider inovator în industria proprie, iar împreună oferă o soluție integrată pentru industria sportului care este unică pe piață. Elementele luate separat există deja de ceva vreme, dar impactul implementării acestora laolaltă abia acum urmează să fie aflat.

Hikvision

Hikvision asigură ochii sistemului cu ajutorul unei camere PanoVu de 24 MP poziționate central pe marginea terenului pentru a surprinde fiecare unghi. Camera PanoVu de 24 MP (DS-2CD6A64F) oferă un unghi de 180° asupra terenului, ceea ce înseamnă că toată acțiunea poate fi văzută, oriunde ar fi jucătorii pe teren.

Imaginile capturate de cameră sunt foarte clare. Cu patru lentile de 6MP fiecare, însumând 24MP, camera are printre cele mai mari rezoluții dintre camerele PanoVu din industrie. Camera are o rată de 30 FPS, ceea ce înseamnă cu nimic nu va fi omis. Toate mișcările din timpul antrenamentelor sau meciurilor vor fi transmise live și înregistrate de această cameră.

Soluțiile viitoare vor beneficia de o nouă cameră PanoVu de 32MP, care va captura imagini la o rezoluție și mai mare. Camera include și tehnologia deep learning de ultimă generație de la Hikvision, care presupune recunoașterea jucătorilor și urmărirea lor pe teren. Datele astfel obținute vor spori acuratețea și valoarea soluției în întregimea sa.

Johan Sports

Johan Sports oferă un sistem de analiză a performanței pentru echipele sportive care e prietenos și accesibil din punct de vedere al costurilor. Fiecare jucător poartă un tracker GPS pentru măsurarea mișcărilor și a ritmului cardiac în timpul antrenamentelor sau meciurilor. Datele astfel generate pot fi vizualizate într-un mediu online de analiză, destinat antrenorilor, jucătorilor și analiștilor.  Johan Sports combină datele măsurate prin GPS cu cunoștințele din știința sportului. Astfel, utilizatorii pot cu ușurință să optimizeze antrenamentele, să prevină accidentările și să monitorizeze nivelul de fitness al echipei și al jucătorilor luați individual.

Aceasta e prima platformă integrată de analiză în care antrenorul poate să adune și să analizeze toate datele relevante generate de GPS împreună cu datele legate de ritmul cardiac. Antrenorii și analiștii din toată lumea o folosesc pentru a maximia performanța fiecărui jucător.

UScoutfor

Platforma software UScoutfor folosește fluxul de date de la camere pentru a îmbina cele 4 imagini și a corecta distorsiunile videoului cu tehnologia TNU. Corecția distorsiunilor se referă la procesul de corectare a perspectivei unei imagini pentru a inversa efectele distorsionărilor geometrice cauzate de lentila camerei.

Platforma software mai include și o funcție de regizor virtual, ceea ce elimină nevoia prezenței fizice a unui operator de cameră la locație. Reprezentanții media și organizatorii de evenimente pot avea o aplicație complet automatizată în care software-ul urmărește automat (prin pan, tilt și zoom) acea parte din cadrul unui eveniment live care e de interes pentru public. Software-ul poate, de asemenea, să recunoască automat anumite „evenimente” – un gol, de exemplu – pentru ca publicul să nu piardă momentele cheie, chiar și când nu sunt acolo. Prin rețeaua de distribuție în timp real și prin aplicații, UScoutfor poate să trimită către toți fanii notificări de tip push cu filmarea golurilor sau a altor momente importante. E posibilă și folosirea videoului din UScoutfor pentru software-uri third party de analiză.

Dotcomsport

Toate datele de la Hikvision, Johan Sports și UScoutfor sunt transmise către platforma Dotcomsport pentru analiză integrată. Această analiză asigură cel mai intuitiv sistem din lumea fotbalului pentru dezvoltarea jucătorilor. Dotcomsport e o companie globală de software care oferă produse și servicii concepute pentru piața sporturilor.

Sistemul Player Development de la Dotcomsport oferă o perspectivă completă asupra organizației, cu prezentări generale clare și în format grafic, pentru a ști exact ce se întâmplă în cadrul clubului. Prin intermediul platformei, cluburile pot coordona jucătorii și personalul, pot planifica meciurile, antrenamentele, evaluările și pot înregistra toate detaliile din cadrul unui meci. În prezent, platforma este folosită în 15 țări de mai mult de 300 de organizații din domeniul fotbalului.

Combinație puternică

Această colaborare este un exemplu bun al unei combinații care aduce valoare mai multă decât suma componentelor sale. Pentru a oferi toate aceste beneficii, volume mari de date trebuie adunate de la surse de încredere. Dar aceste informații trebuie analizate pentru a avea cu adevărat impact și trebuie procesate pentru a-i informa pe variații săi utilizatori.

Peter Guan, Channel Sales and Marketing Director la Hikvision Europe, spune: „La Hikvision suntem mândri să putem oferi soluții complete și să le oferim clienților noștri cele mai bune opțiuni pentru ei. Asta înseamnă să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri, iar această colaborare reprezintă un exemplu bun pentru asta. Camerele noastre PanoVu de 24MP oferă imagini clare și date brute care, împreună cu datele de la Johan Sports, alimentează motorul analitc de la Dotcomsport. Acestea asigură și sursa pentru conținutul optimizat pentru utilizatori de la UScoutfor.”

Lumea sporturilor nu a rămas în urmă în cadrul revoluției big data. Combinația de informații luate din teren poate oferi insight-uri valoroase pentru management, pentru analiza antrenamentelor și pentru îmbunătățirea experienței meciurilor pentru fani. Colaborarea dintre Hikvision, Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport va oferi o soluție integrată nouă care va revoluționa lumea fotbalului.

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Industria transporturilor din West Midlands a investit în cea mai nouă tehnologie de supraveghere
2018-11-15
    Unul dintre cele mai mari proiecte de supraveghere video ale Marii Britanii din ultimii ani, care a implicat instalarea a 845 camere Wisenet produse de Hanwha Techwin, a fost finalizat.

citeste mai departe ...

Unul dintre cele mai mari proiecte de supraveghere video ale Marii Britanii din ultimii ani, care a implicat instalarea a 845 camere Wisenet produse de Hanwha Techwin, a fost finalizat.

Sistemul de supraveghere video, conceput pentru a contribui semnificativ la asigurarea siguranței și fiabilității transportului public din zona West Midlands, e utilizat pentru a monitoriza activitatea din peste 50 de gări, 11 stații de autobuz, 3 locații Midland Metro park and ride și activitatea de pe ruta autobuzului numărul 11, ruta principală din jurul orașului Birmingham.

 

Investiție

Proiectul a implicat instalarea a 845 de camere Wisenet de către Total Integrated Solutions Ltd (TIS) în numele Transport for West Midlands, înființată de West Midlands Combined Authority (WMCA) în vederea coordonării investiției necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport a regiunii. Cealaltă parte a proiectului a implicat instalarea camerelor IP Wisenet HD de ultimă generație în mai multe parcări auto și îmbunătățirea semnificativă a sistemelor de supraveghere din Walsall și Solihull, două din patru sisteme CCTV pentru spații publice ale autoritățiilor locale, monitorizate deja de WMCA.

Imaginile live și înregistrate de la toate camerele sunt monitorizate în cadrul unui dispecerat de ultimă generație în valoare de £1.2M, aflat în centrul orașului Birmingham.

„Abordarea noastră în acest proiect extrem de mare și complex nu s-a limitat la atingerea unor KPIs,” a declarat Eamonn Murphy, key account manager la TIS. „Am considerat că o abordare de tip parteneriat ar avea succes, parteneriat în care nu am fi doar furnizorul soluțiilor tehnice, ci am fi implicați și la un nivel strategic în identificarea, împreună cu Transport for West Midlands, a unei căi pentru îmbunătățirea sistemelor, creșterea eficienței, reducerea costurilor și utilizarea tehnologiei de ultimă generație, cum ar fi analiza video inteligentă.”

 

Selecția camerelor

Transport for West Midlands au evaluat camerele din oferta a 9 producători. Decizia de a procura toate camerele de la Hanwha Techwin (cunoscut înainte ca Samsung Techwin) s-a datorat parțial raportului preț-performanță al camerelor, dar au mai fost doi factori importanți luați în considerare.

În primul rând, Hanwha Techwin are o relație apropiată cu partenerul său tehnologic, Veracity. Astfel, TIS puteau fi asigurați că integrarea între camerele Wisenet și soluția Veracity Coldstore ‘direct to storage’ va fi facilă și fără întreruperi. Acest lucru elimină nevoia de NVR-uri (Network Video Recorders), prin urmare reducând substanțial costurile și minimizând cerințele de setare și întreținere.

Soluția de înregistrare Veracity Coldstore e unică prin modul său liniar în care datele sunt transpuse pe hard drive-uri. Doar două hard drive-uri funcționează concomitent, ceea ce duce la reduceri în consumul de energie, un nivel mai mic de căldură generată și exitenderea longevității pentru hard drive-uri, reducând costurile generale. Când vreun hard drive se defectează, drive-ul defect poate fi înlocuit cu un drive nou, permițând utilizarea neîntreruptă.

Al doilea factor important este reprezentat de capacitatea camerelor Wisenet de tip open platform de a se preta unor tipuri de analiză video inteligentă cum ar fi ANPR și heat mapping în cazul în care Transport for West Midlands doresc să se folosească de acestea pe viitor. S-a testat și aplicația People Counting de la Wisenet. Aceasta se folosește de software-ul de analiză video inteligentă dezvoltat de Facit Data Systems, un alt partner tehnologic Hanwha Techwin.

 

Camerele

O mare parte dintre camerele instalate sunt camere IP PTZ de 2 megapixeli SNP-6320H. Pe lângă faptul că au filtru ICR, capturând imagini de o calitate ridicată în condiții de iluminare redusă, zoom-ul de 32x al camerei permite operatorilor să observe detaliile activităților capturate. Au fost efectuate teste în cadrul cărora camerele au fost limitate la 2Mbps și configurate pentru transmisia a 25 de imagini pe secundă (ips) la o rezoluție de 1080p. Performanța la acest nivel redus de bandă a fost impresionantă și a contribuit semnificativ la selecția camerelor Wisenet SNP-6320H care sunt dotate și cu funcția inteligentă de auto-tracking pentru ca un nivel ridicat de detalii să fie capturat când un operator nu este prezent.

Alte camere Wisenet instalate în cadrul proiectului includ camera IP dome IR antivandal SNV-6084R antivandal și camera IP BOX SNB-6004, ambele capabile să captureze imagini la o rezoluție de 2 Megapixeli.

 

Un parteneriat de succes

„Lucrând în gări, stații de metrou și de autobuz din toată zona West Midlands e o operațiune complexă și o adevărată provocare, iar echipa TIS merită recunoștință pentru expertiza și hărnicia de care au dat dovadă,” a declarat Mark Babington, Safety & Security Manager la Transport for West Midlands.

„Inginerii de la TIS au fost extrem de calificați pentru a lucra cu tehnologia de supraveghere video de ultimă generație și, în același timp, au gestionat bine sistemele vechi. Ambele calități au fost necesare în mediul unic al unei rețele integrate de transport care are propriile cerințe și propria legislație privind sănătatea și siguranța.”

„Furnizori precum Hanwha Techwin și Veracity au lucrat extrem de bine în parteneriat cu noi pentru a obține câștigul maxim din această investiție substanțială în infrastructura de transport din West Midlands.”

Legat de succesul proiectului, Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe, a declarat: „Suntem foarte recunoscători pentru oportunitatea de a fi implicați în acest proiect. E un exemplu excelent pentru beneficiile pe care stakeholderii le pot avea interacționând unii cu alții ca parteneri în fazele incipiente ale proiectului pentru a se asigura că cele mai potrivite produse sunt specificate și, ulterior, instalate astfel încât clientul să fie satisfăcut.”

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hikvision face acum parte din Forum of Incident Response and Security Teams
2018-11-15
    Hikvision Security Response Center (HSRC) este acum membru FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), recunoscut ca lider global în răspuns la incidente.

citeste mai departe ...

Calitatea de membru demonstrează angajamentul companiei Hikvision față de securitatea cibernetică.

Hikvision Security Response Center (HSRC) este acum membru FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), recunoscut ca lider global în răspuns la incidente.

FIRST e o confederație internațională formată din echipe de răspuns la incidente cibernetice, care gestionează în mod cooperativ incidentele din domeniul securității cibernetice și promovează programe de prevenire a incedentelor de acest gen. Calitatea de membru deplin în cadrul FIRST va augumenta eforturile continue ale companiei Hikvision în a-și îmbunătăți răspunsurile la incidente și în a promova practicile recomandate. De asemenea, va permite colaborarea între HSRC și peste 400 de echipe membre FIRST din 90 de țări. Printre membrii FIRST se numără companii precum CISCO, Intel, IBM și Microsoft.

„Hikvision se alătură cu mândrie efortului global concentrat pentru securitate cibernetică la care vom contribui cu toate cunoștințele, toate abilitățile și toată experiența noastre pentru a promova la nivel global un mediu digital mai sigur,” a declarat Dr. Wang Bin, Chief Officer la Network Information Security Laboratory și Network Security Department din cadrul Hikvision. „Hikvision și-a asumat angajamentul de a-și spori în mod continuu eficiența și performanța în răspunsurile la incidente și de a le oferi clienților din toată lumea cele mai sigure produse și servicii.”

În octombrie, HSRC a participat la Simpozionul Regional Asia-Pacific din Shanghai organizat de FIRST. Domnul Wan Li, head of HRSC, a prezentat un studiu de caz pe IoT Botnet în Era Post-Mirai și a cerut ca producătorii de echipamente, comunitățile de securitate, regulatorii și alți stakeholderi să acționeze în mod colborativ pentru a adresa noile provocări.

Hikvision ia în serios securitatea cibernetică și se supune tuturor legilor în vigoare din țările în care operează. Respectând în mod strict reglementările, produsele Hikvision îndeplinesc cele mai înalte standarde ale industriei privind securitatea, inclusiv ISO 270001, ISO 9001:2008, CMMI Level 5 și AICPA SOC. În plus, modulul de criptare al IPC-urilor și NVR-urilor Hikvision a primit certificarea Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, un standard guvernamental american stabilit de Institutul Național de Standarde și Technologie (National Institute of Standards and Technology).

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Zona rezidențială cu acces controlat Strandudden
2018-11-14
    O soluție de supraveghere video produsă de Hanwha Techwin a fost aleasă pentru a ajuta la crearea unui mediu sigur pentru locuitorii primei zone rezidențiale cu acces controlat din Suedia.

citeste mai departe ...

O soluție de supraveghere video produsă de Hanwha Techwin a fost aleasă pentru a ajuta la crearea unui mediu sigur pentru locuitorii primei zone rezidențiale cu acces controlat din Suedia.

 

Aflată în mijlocul pădurilor Småland din sudul Suediei, zona rezidențială cu acces controlat Strandudden a fost concepută pentru a oferi un mediu sigur proprietarilor de locuințe care vor să se bucure de un nivel ridicat al calității vieții. Prima fază a dezvoltării a implicat construirea a 18 apartamente cu vedere superbă spre lac. Materialele și caracteristicile fiecărui apartament au fost atent selectate pentru a asigura consumul sustenabil de energie.

 

 

Camerele Wisenet

După finalizarea dezvoltării, peste 100 de camere Wisenet produse de Hanwha Techwin vor facilita monitorizarea fluxurilor de persoane și vehicule atunci când intră și circulă în zonele publice ale comunității.

6 camere Wisenet au fost inițial instalate în perioada construirii apartamentelor. Acestea au fost folosite pentru a asigura că procesele se desfășoară în conformitate cu regulile de sănătate și siguranță ale locației și pentru a monitoriza echipamentele valoroase.

„Am evaluat produsele mai multor producători, dar calitatea superbă a imaginilor capturate de camerele Wisenet a făcut ca decizia de a le recomanda pentru zona rezidențială să fie una ușoară pentru noi,” a declarat Henrik Carlsson, CCTV Product Manager pentru Elajo, una dintre cele mai mari companii instalatoare din Suedia, care a câștigat contractul de gestionare a proiectului.

„La fel de important, puterea masivă de procesare a chipset-urilor camerelor de tip open platform oferă clientului nostru posibilitatea de a folosi aplicații specializate, cum ar fi identificarea plăcuțelor de înmatriculare (ANPR), pentru a controla accesul vehiculelor în zona rezidențială.”

 

Selecția camerelor

Echipa tehnică și cea de pre-sales de la Hanwha Techwin Europe au lucrat îndeaproape cu Elajo în alegerea celor mai potrivite tipuri de camere pentru fiecare locație.

6 modele Wisenet au fost selectate pentru ca imaginile de calitate ridicată să fie capturate zi și noapte și să nu existe unghiuri moarte. Printre acestea se numără PTZ-ul 4K PNP-9200RH, care are iluminare IR încorporată. PNP-9200RH, care are un factor de protecție la temperii IP66 respectiv IK10, motiv pentru care PTZ-ul este potrivit pentru instalarea în mediile ostile, utilizează tehnologia de Scanare Progresivă pentru a asigura margini clare ale persoanelor și vehiculelor.

PTZ-urile PNP-9200RH instalate la intrarea în zona rezidențială au fost echipate cu soluția Wisenet Group ANPR care permite gestionarea automată a accesului mașinilor pe baza unei liste de tip white list și a releelor fizice din cameră. Dezvoltată de Hanwha Techwin în parteneriat cu compania expertă în analiză video inteligentă FF Group, soluția utilizează tehnologia de comunicare IP între camere, ceea ce face posibil ca până la 4 camere Wisenet Group ANPR să lucreze împreună, transmițând simultan date de la fiecare către o singură interfață web.

 

Wisenet WAVE

Imaginile de la toate cele 100 de camere vor fi afișate în dispeceratul zonei rezidențiale prin intermediul VMS-ului (video management software) Wisenet WAVE. Un instrument intuitiv de ‘drag & drop’ simplifică pentru operatori procesul de setare a afișării imaginilor live și înregistrate pe un singur ecran, cu layout-uri și dimensiuni care pot fi personalizate. Alte funcționalități principale includ control PTZ virtual care, cu doar câteva clickuri, permite operatorilor să facă zoom in și să vadă detaliile acțiunilor suspecte, în timp ce detecția de mișcare și funcțiile de analiză video inteligentă pot fi configurate să alerteze utilizatorul atunci când au loc incidente definite de acesta.

„Wisenet WAVE s-a dovedit a fi extrem de ușor de folosit iar faptul că operatorii pot, cu training minimal, să beneficieze de gama sa largă de funcționalități inovatoare reprezintă un avantaj semnificativ,” a declarat Henrik Carlsson. „De asemenea, a contribuit la reducerea costurilor de instalare, având o funcție de descoperire automată care presupune că mai multe camere conectate pot fi adresate și setate în doar câteva minute.”

 

Monitorizarea din mers

Pe lângă afișarea imaginilor în dispeceratul zonei rezidențiale, în cazul unui incident care necesită intervenție imediată, persoanele care patrulează vor putea să vadă orice fel de activitate de la distanță pe un smartphone sau o tabletă cu ajutorul unei aplicații de mobil Wisenet.

 

Camere Wisenet specificate:

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


CIOT-700M, mai mult decât un videointerfon
2018-11-12
    Gama de produse CIOT de la COMMAX beneficiază de servicii inteligente de tipul IoT (Internet of Things) și un CLOUD proprietar cu rol de integrare a posturilor de videointerfonie de interior din aceeași gamă. Fie că este vorba de un contact magnetic, detector de prezență, întrerupător sau o valvă de gaz, acestea pot fi de acum gestionate cu ușurință de videointerfoanele din seria CIOT.

citeste mai departe ...

Gama de produse CIOT de la COMMAX beneficiază de servicii inteligente de tipul IoT (Internet of Things) și un CLOUD proprietar cu rol de integrare a posturilor de videointerfonie de interior din aceeași gamă. Fie că este vorba de un contact magnetic, detector de prezență, întrerupător sau o valvă de gaz, acestea pot fi de acum gestionate cu ușurință de videointerfoanele din seria CIOT. Un post de interior CIOT-700M și CIOT-D20M permit transferul apelurilor către smartphone-uri prin intermediul aplicației COMMAX IP HOME IoT și o conexiune la internet în locația în care sunt instalate unitățile COMMAX.

 

CIOT-700M este un videointerfon de interior LED de 7 inch și rezoluție 1024x600 în carcasă metalică, ușor de instalat și configurat. Acesta este prevăzut cu o interfață ethernet 10/100 cu PoE, 1GRAM și o memorie EMMC de 8GB pentru stocare locală a imaginilor furnizate de postul de exterior. Având un procesor QUAD CORE Cortex A9, acesta poate gestiona atât detectori wireless, posturi de exterior cât și alte monitorare în configurație MASTER-SLAVE. Sistemul de operare care rulează pe CIOT-700M este ANDROID 6.0 iar postul de interior are în spate un LINUX.

Postul de exterior CIOT-D20M este prevăzut cu un panou frontal metalic și un buton de apelare touch. Rezoluția camerei este de 2 megapixeli, iar lentila are 130˚. Poate fi instalat atât îngropat cât și aplicat mulțumită flanșei de prindere care se regăsește în cutia produsului. Comunică cu postul de interior pe baza protocolului SIP, fluxurile video fiind codate H.264.

Având produsele instalate și alimentate, următorul pas constă în configurarea postului de interior CIOT-700M. Produsele COMMAX din familia CIOT vin cu o adresă IP de formatul 10.xxx.xxx.xxx. Dacă rețeaua în care sunt instalate aceste doua produse este diferită, atunci trebuie modificați parametri de rețea ai fiecărui echipament în conformitate cu structura rețelei.

Configurare rețea CIOT-700M

Se navighează în APPS->Settings->IP Ethernet și se activează opțiunea DHCP. Astfel, monitorul va primi un IP din pool-ul de IP-uri oferite de routerul din locație. Se scoate bifa de pe DHCP pentru păstrarea în permanență a adresei IP.

Următorul pas în configurarea postului de interior constă în înregistrarea acestuia în CLOUD-ul COMMAX. Se navighează în APPS->Sign Up de unde se definește un ID asociat postului CIOT-700M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Definire cont de utilizator CLOUD COMMAX

 

Înregistrare post de exterior

Posturile de exterior CIOT-D20M pot fi înregistrate navigând în meniul APPS->DOOR.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas 1. Pentru a scana rețeaua de date, se apasă opțiunea “+Door Camera Register”.

Pas 2. Se ține apăsat minim 5 secunde butonul postului CIOT-D20M. Monitorul va afișa toate posturile de interior din rețea care nu au fost înrolate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas 3. Apăsând butonul “Preview”, imagini live furnizate de postul de exterior vor fi afișate. Procesul de înregistrare se încheie pin apăsarea butonului Registration.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Înregistrare camere IP

CIOT-700M permite înrolarea și accesarea de fluxuri video de la camere IP compatibile cu protocolul ONVIF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAS 1. Se navighează în meniul APPS->CCTV. Se va afișa o listă cu toate camerele IP din rețea.

 

 

 

 

 

 

 

 

PAS 2. Se apasă butonul preview al camerei care va fi înrolată și se introduc datele de conectare. Procedura de înrolare se încheie prin apăsarea butonului Registration.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recepționare apeluri pe smartphone-uri

Utilizatorii sistemelor de videointerfonie COMMAX CIOT pot beneficia de controlul de la distanță al ușii prin intermediul aplicației COMMAX IP HOME IoT compatibilă cu Android și iOS.

Odată instalată, utilizatorul trebuie doar să introducă ID-ul și parola utilizate în etapa de înregistrare post interior în platforma CLOUD COMMAX. Activând serviciile de tipul push notification, apelurile video pot fi recepționate chiar și în momentul rulării aplicației în background.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spor la proiecte!

Cristian

 


Hanwha Techwin introduce camerele Wisenet X din oțel inoxidabil
2018-10-31
    Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet X prin introducerea a 4 noi camere dome din oțel inoxidabil.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet X prin introducerea a 4 noi camere dome din oțel inoxidabil.

Camerele dome, care sunt extrem de rezistente la coroziune și acid, sunt concepute atât pentru mediile industriale unde se folosesc substanțe chimice cât și pentru aplicațiile offshore și de transport.

Construite din oțel inoxidabil de standard SUS316L, noile camere dome au o listă lungă de funcționalități inovatoare care se regăsesc și în alte camere din premiata serie de tip open platform Wisenet X care, la lansarea ei în 2017, a redefinit standardul pentru camerele HD. Alimentate de cel mai puternic chipset încorporat vreodată într-un portofoliu de camere, camerele Wisenet sunt dotate cu cea mai bună tehnologie Wide Dynamic Range (WDR) de 150dB din lume și cu cea mai bună lentilă varifocală motorizată de apertură F0.94 pentru condiții de iluminare redusă.

Camerele din seria Wisenet X au compresie H.265 și WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Când WiseStream II este combinat cu compresia H.265, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% în comparație cu tehnologia H.264 actuală. Acest lucru face ca seria Wisenet X de la Hanwha Techwin să fie una dintre gamele de camere cu cele mai reduse cerințe de bandă.

 

Cele 4 modele sunt:

 • Wisenet XNP-6320HS cameră PTZ dome de 2MP cu zoom optic de 32x

 • Wisenet XNV-6120RS 2MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare

 • Wisenet XNV-6080RS 2MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare și cu lentilă varifocală motorizată

 • Wisenet XNV-8080RS 5MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare

Am dezvoltat aceste noi produse din oțel inoxidabil pentru a acoperi nevoile clienților care operează în condiții dificile de operare dar își doresc să beneficieze de tehnologia inovatoare încorporată în seria Wisenet,” a declarat Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe. „Integratorii de sisteme care instalează aceste camere ultra robuste pot să o facă știind că vor fi eficiente indiferent dacă sunt folosite pentru securitate, pentru sănătate și siguranță sau pentru scopuri de monitorizare a performanței.”

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hanwha Techwin introduce sistemul de Poziționare din seria Wisenet T
2018-10-31
    Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet T prin adăugarea sistemului de Poziționare de 2 megapixeli Wisenet TNU-6320.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet T prin adăugarea sistemului de Poziționare de 2 megapixeli Wisenet TNU-6320.

Camerele din seria Wisenet T sunt concepute pentru a captura imagini HD în condiții de mediu dificile, iar noul membru, Wisenet TNU-6320, nu e o excepție de la regulă. Cu o carcasă din duraluminiu, sistemul Wisenet TNU-6320 poate să funcționeze eficient chiar și când temperatura exterioară ajunge la 55°C sau la -40°C.

 

Rotire 360° continuă

Sistemul Wisenet TNU-6320 cu filtru ICR poate fi programat să se rotească încontinuu 360° pentru a monitoriza o zonă vastă și oferă operatorilor flexibilitatea de a selecta din până la 255 poziții presetate care pot fi programate.

O gamă largă de funcționalități asigură că Wisenet TNU-6320 oferă imagini optimizate în orice situație. Acestea includ: Scanare Progresivă, care oferă imagini clare pentru persoanele și obiectele aflate în mișcare, Wide Dynamic Range (WDR), care cu valori mai mari de 120dB sunt capabile de a produce imagini în condiții de iluminare puternică din planul secundar al scenei, defog, Stabilizare digitală a imaginii și o lentilă varifocală motorizată.

Oferind compresii H.264 și MJPEG și având un slot de memorie SD/SDHC/SDXC pentru a asigura înregistrarea automată a fluxurilor video în cazul unei perturbări în rețea, camera Wisenet TNU-6320 mai asigură detecția de mișcare și numeroase tipuri de analiză video inteligentă cum ar fi linie virtuală, prezență/absență, detecție facială și sabotaj.

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hanwha Techwin introduce noile camere termice Wisenet VGA
2018-10-31
    Gama Wisenet oferă acum și mai multă flexibilitate și diversitate prin introducerea noilor camere termice de rezoluție VGA.

citeste mai departe ...

Gama Wisenet oferă acum și mai multă flexibilitate și diversitate prin introducerea noilor camere termice de rezoluție VGA.

Cele 5 noi camere termice rezistente la acțiuni de vandalizare din seria Wisenet T, capabile să captureze imagini cu rezoluție de până la 640 x 480 pixeli, sunt concepute pentru a detecta obiecte și persoane în condiții de mediu dificile, cum ar fi prezența fumului, a zăpezii, a ploii torențiale și a ceții, lucru care nu este întotdeauna posibil pentru camerele tradiționale. În plus, camerele reprezintă o soluție eficientă pentru proiectele în care există preocupări legate de poluarea cauzată de lumină excesivă.

Camerele Wisenet sunt din ce în ce mai cerute în proiectele din toată Europa cu locații multiple, cu nevoi ridicate de securitate și cu rol vital în funcționarea unei organizații, iar aceste camere termice noi ne vor întări abilitatea de a asigura soluții robuste, indiferent de condițiile operaționale,” a declarat Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe. „Gama noastră de camere este acum și mai formidabilă prin introducerea seriei Wisenet T. Împreună cu camerele noastre Wisenet P, Q, X și HD+, acestea ne plasează într-o poziție foarte puternică de a acopri cerințele aplicațiilor pentru aeroporturi, autogări, gări, supravegherea orașelor, ferme solare și monitorizarea traficului.”

 

O mulțime de funcționalități

Toate modele din seria Wisenet T sunt dotate cu funcții de analiză audio, care permit recunoașterea sunetelor critice cum ar fi focurile de armă, exploziile, strigătele și geamurile sparte. Alte funcționalități includ detecția schimbărilor de temperatură, șocurilor, direcției de mișcare a obiectelor și persoanelor, vagabondajului și a sabotajului.

Senzorii Gyro încorporați oferă stabilizare exactă, care se activează când o cameră e perturbată de vânt sau vibrații, rezultând în imagini mai stabile.

Funcții cum ar fi audio bidirecțional, detecția de mișcare și predarea detecției de mișcare se regăsesc printre funcțiile de bază. În condițiile întreruperii comunicării cu sistemele de înregistrare, ca NVR-uri sau software-uri de management video, camerele Wisenet T pot înregistra pe un card micro SD/SDHC/SDXC în vederea continuității fluxurilor video.

Se poate alege între compresia H.265, H.264 sau MJPEG, și este inclusă tehnologia WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Când WiseStream II este combinat cu compresia H.265, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% în comparație cu tehnologia H.264 actuală.

 

Cele 5 camere termice din seria T sunt:

 • Wisenet TNO-4030T: Lentilă fixă de 13mm. Distanța față de obiecte minim 5m

 • Wisenet TNO-4040T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 11m

 • Wisenet TNO-4041T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 11m. Montaj Pan/Tilt

 • Wisenet TNO-4050T: Lentilă fixă de 36mm. Distanța față de obiecte minim 36m

 • Wisenet TNO-4051T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 36m. Montaj Pan/Tilt

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow a camerelor IP
2018-10-10
    Notificarea oficială a Hikvision-ului pentru echipamentele cu o vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow.

citeste mai departe ...

Notificare importantă de securitate – Vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow pentru unele camere IP Hikvision

 

O vulnerabilitate de tipul buffer overflow în camerele IP Hikvision permite unui hacker transmisia unor mesaje dedicate echipamentelor afectate. Datorită acestei vulnerabilități, hackerii pot exploata sistemul în vederea rulării unor scripturi în scopuri distructive. Hikvision recomandă actualizarea imediată a versiunilor de firmware ale echipamentelor care se regăsesc în listele de mai jos la versiunile indicate.

Echipamente afectate

Camere IP FIXE

  

 Cod Produs

Versiune de firmware afectată

Versiune recomandată

Link download

 firmware

DS-2CD2xx5
DS-2CD2xx3

V5.5.0 build170725 to V5.5.52 build180511

V5.5.61 build180718 sau  mai recent

Download link

DS-2CD3xxx

V5.5.0 build170725 to V5.5.60 build180515

V5.5.61 build180718 sau mai recent

Download link

DS-2CD1X43
DS-2CD1X53

V5.5.2 build170920 to V5.5.52 build180523

V5.5.53 build180716 sau mai recent

Download link

DS-2CD2X12FWD
DS-2CD2X22FWD
DS-2CD2X42FWD
DS-2CD2X52F

V5.5.0 build170725 to V5.5.52 build180427

V5.5.53 build180730 sau mai recent

Download link

DS-2CD4x26EFWD
DS-2CD4BxxFWD
DS-2CD4CxxFWD
DS-2CD4DxxFWD
DS-2XMxxxx

V5.5.0 build170914 to V5.5.52 build180601

V5.5.53 build180719 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x01-I

V5.5.5 build180207 to V5.5.52 build180620

V5.5.53 build180717 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x23

V5.5.2 build171013 to V5.5.52 build180522

V5.5.53 build180713 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x21

V5.5.4 build180104 to V5.5.52 build180626

V5.5.53 build180717 sau mai recent

Download link

 

Camere IP PTZ

 

Cod Produs

Versiune de firmware afectată

Versiune recomandată

Link download

 firmware

DS-2DF5xxx
DS-2DF6xxx
DS-2DF7xxx
DS-2DF8xxx
DS-2DT6223

V5.5.2 build171201 and previous versions*

V5.5.71 build180723 sau mai recent

Download link

DS-2DE4xxxW
DS-2DE5xxxW
DS-2DE7xxxW

V5.5.6 build180408 and previous versions*

V5.5.71 build180725 sau mai recent

Download link


 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Camerele IP PTZ cu versiunea de firmware 5.4.0 nu sunt afectate.

 

Spor la proiecte!

Cristian


IRIDE pasiune italiană
2018-10-05
    Noile telecomenzi cu patru canale Beninca

citeste mai departe ...

IRIDE pasiune italiană

Beninca continuă producția de echipamente și accesorii specifice având la bază pasiunea pentru eleganță în stil italian. Toamna aceasta a sosit rândul accesoriilor să suporte un upgrade de la design-ul deja cunoscut la ceea ce acum poartă denumirea de familia Iride. Noua linie de accesorii reprezintă demonstrația clară, în viziunea celor de la Beninca, a reinterpretării obiectelor tradiționale în noi forme. Două telecomenzi cu forme inovatoare și o alegere perfectă de contrast între alb, negru și crom definește personalitate și un stil original.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele două telecomenzi sunt realizate din materiale de calitate ridicată, având partea posterioară din metal. Prevăzute cu 4 canale de transmisie în 433.92MHz acestea pot controla automatizările Beninca, fiind prevăzute cu tehnologie proprietară ARC (Advanced Rolling Code), Rolling Code (cod săritor), respectiv cod fix (fixed code).

Telecomanda albă, IRI.TX4AK, combină cele două tehnologii ARC și cod fix, iar varianta neagră, IRI.TX4VA este capabilă de ARC și cod săritor.

Transmițătoarele sunt prevazute cu o baterie alcalină de 12V A23, iar operarea acestora este posibilă într-o plajă de temperaturi cuprinsă între -20 ºC și 50 ºC.

Comparativ cu telecomenzile TO.GO, acestea sunt o idee mai mari, având dimensiunile de 68x40.5x14mm.

BENINCA, TECHNOLOGY TO OPEN

 

Spor la proiecte!

Cristian


Sistemul 4-4-4 de la COMMAX: primele impresii
2018-09-24
    Noul sistem de videointerfonie COMMAX pentru proiecte rezidențiale

citeste mai departe ...

COMMAX, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de interfonie și videointerfonie lansează o nouă gamă de produse 4-4-4 dedicate proiectelor rezidențiale unifamiliare. Monitoarele vin cu un plus în ceea ce privește designul și feelingul utilizării, iar posturile de exterior păstrează același design compact al renumitului post de exterior DRC-40K, însă rezoluția senzorului este net superioară, mai exact 1.3 megapixeli.          

Denumirea comercială 4-4-4 indică și configurația maximă a sistemului. Un sistem complet poate fi compus din 4 monitoare de interior, 4 camere de exterior, dintre care 2 posturi de exterior și două camere CCTV AHD de rezoluție maximă 1.3MP, iar ultimul 4 din codificare indică 4 conexiuni, fiecare monitor de interior poate apela oricare din celelalte trei monitoare din componența sistemului.

Cu alte cuvinte, un apel efectuat la oricare dintre cele două posturi de exterior ajunge la fiecare dintre cele 4 posturi de interior. Se depășește bariera tehnologică a produselor COMMAX conform căreia la un singur post de exterior video se pot conecta în paralel doar două posturi de interior.

Monitoarele pot înregistra la detecție de mișcare surprinsă atât de către posturile de exterior cât și de camerele video. Utilizatorii pot verifica înregistrările din meniul monitoarelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de exterior

Posturile de exterior compatibile cu sistemul 4-4-4 sunt atât cele consacrate, ca DRC-40K, DRC-4CH, DRC-4GNS2, DRC-40KPT, care vin cu un senzor de aproximativ 0.52 megapixeli, dar și noul post de exterior DRC-40KHD prevăzut cu un senzor de 1.3 megapixeli. Din punctul de vedere al design-ului, acesta este identic cu DRC-40K. Este prevăzut cu 2 leduri de iluminare și o cameră cu un unghi de vizualizare orizontal de 86°, respectiv cel vertical de 66°. Asemenea DRC-40K, lentila camerei poate fi ajustată pe verticală cu ± 12°. Este alimentat pe 12V din postul de interior master, la o distanță de 50 de metri și o secțiune a cablului de ∅ 0.65. Postul poate fi montat doar aparent, iar dimensiunile acestuia sunt 96mm(lățime) x 155mm(înălțime) x 32.5mm(adâncime).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de interior

Posturile de interior care fac parte din familia 4-4-4 sunt de două tipuri, cu receptor CDV-704MHA și fără receptor CDV-704MA. Fiecare model în parte poate fi comandat în varianta pe alb sau gri. Dispaly-ul posturilor este de 7” cu touch screen. În configurația 4-4-4 se pot conecta maxim 4 astfel de monitoare, iar dintre cele 4 doar unul este master, celelalte fiind slave.

Conectarea posturilor de exterior se realizează doar la nivelul postului master, pe un cablaj de patru fire. De asemenea, la postul master se pot conecta două camere AHD de rezoluție maximă 1.3 megapixeli.

Odată interconectate și setate corespunzător, o nouă funcție introdusă de COMMAX constă în intercomunicarea audio dintre posturile de interior. Nu mai există posibilitatea conectării unei extensii audio similar cu CDV-70P, CDV-43N etc.

Monitoarele pot salva snaphshot-uri sau clipuri video pe un card SD. Clipurile video pot fi salvate doar în cazul în care acestea sunt prevăzute cu un card micro SD de maximum 32GB. Dacă nu sunt prevăzute cu un card, monitoarele pot stoca doar snapshot-uri. Memoria internă a monitorului permite stocarea a maxim 50 de poze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operare

Implicit, posturile de interior vin cu un ID de comunicare care are valoarea 1. Într-un sistem complet cu 4 monitoare, postul de interior master va avea ID-ul 1, iar celelalte trei posturi de interior vor deveni slave odată cu setarea ID-urilor 2, 3, respectiv 4. Aceste setări pot fi efectuate din meniul Options->ETC->ID Settings.

Dacă un vizitator inițiază un apel, acesta se va propaga tuturor posturilor de interior. Indiferent de postul de interior de la nivelul căruia se va răspunde apelului respectiv, funcțiile de monitorizare CCTV și intercomunicație nu vor mai fi valide pentru celelalte posturi de interior.

In stare stand-by, utilizatorul poate accesa imagini live și de la camerele CCTV conectate. Pentru aceasta se apasă butonul CCTV și se alege una dintre cele două camere video. Din interfața de vizualizare live, utilizatorul poate iniția înregistrarea video care în final nu poate avea mai mult de 60s. Pe durata acestui proces, funcția de monitorizare CCTV și intercomunicație pentru celelalte posturi de interior nu este posibilă. Înregistrările video pot fi accesate din meniul principal al monitorului, accesând submeniul Playback.

Din meniul Options al fiecărui post de interior pot fi efectuate setări asupra modului de înregistrare (foto sau video), volumului conversației, a touch-ului, melodia de apel pentru intercomunicare, precum și a tonurilor de apel pentru fiecare post de exterior în parte. Se pot realiza operații de formatare a cardului micro-SD, setări de dată și oră și alte setări specifice afișajului (contrast, luminozitate, mod stand-by etc).

 

Spor la proiecte!

Cristian


DRC-4CPNK, noul videointerfon COMMAX cu control acces
2018-09-04
    Luna septembrie introduce noi produse în portofoliul Secpral. Printre acestea se numără primul post de exterior de videointerfonie COMMAX cu capabilitate de control acces pentru o casă unifamiliară.

citeste mai departe ...

Luna septembrie introduce noi produse în portofoliul Secpral. Printre acestea se numără primul post de exterior de videointerfonie COMMAX cu capabilitate de control acces pentru o casă unifamiliară.

Prevăzut cu un senzor CMOS de dimensiune 1/3" și rezoluție 0.52 megapixeli, acesta comunică pe 4 fire cu polaritate cu posturile video de interior. În condiții de iluminare redusă, un led alb furnizează cantitatea minimă de lumină necesară producerii de imagini lizibile pe timp de noapte. Unghiul de vizualizare pe orizontală este 48.6°, iar cel pe verticală 37.5°.

Spre deosebire de modelele clasice COMMAX de posturi de videointerfonie de exterior, DRC-4CPNK poate comanda deschiderea a două yale electromagnetice cu ajutorului unui cod de acces.

Volumul conversației poate fi ajustat cu o șurubelniță de dimensiuni reduse prin reglarea potențiometrului de pe panoul posterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alimentarea se realizează dintr-o sursă externă de alimentare de 12VDC, iar consumul în regim de funcționare este de 4.2W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRC-4CPNK este prevăzut cu o tastatură numerică cu 6 butoane pentru garantarea accesului pe bază de cod.

Ca dimensiuni fizice, acesta are o lățime de 59mm, înălțime de 164mm și 42mm adâncime. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utilizare

Codul implicit de comandă deschidere yala este 1234, însă se recomandă schimbarea acestuia din considerente de securitate.

Procedura de schimbare cod

 1. Țineți apăsat butonul Enter pentru mai mult de două secunde. Se va auzi un bip scurt iar LED-ul butonului de apelare este activ.
 2. Introduceți codul implicit de acces, 1234.
 3. Țineți din nou butonul Enter apăsat timp de câteva secunde. Ledul butonului de acces va funcționa intermitent. Introduceți noul cod din 4 până la 12 digiți.
 4. Apăsați din nou butonul Enter pentru memorarea noului cod.

Procedura de deschidere ușă

DRC-4CPNK poate comanda deschiderea a doua uși de acces utilizând următoarele secvențe:

Pentru prima ușă se apasă butonul 1, urmat de Enter, apoi parola și din nou Enter.

Pentru a doua ușă se apasă butonul 2, urmat de Enter, apoi parola și din nou Enter.

 

Spor la proiecte!

Cristian


Arhiva blog

 

Blog


Noul Hub wireless Hikvision, antiefracție cu confirmare video
2018-11-26
    AXHub reprezintă cea mai recentă inovație în materie de sisteme de antiefracție. Componentă a portofoliului Hikvision, seria AX este dedicată sistemelor rezindețiale și spațiilor comerciale de dimensiuni reduse.

citeste mai departe ...

 

2018 a fost un an plin de noutăți și depășiri de bariere tehnologice în rândul sistemelor de securitate. De la Deep Learning, IoT, H.265, până la rezoluții uimitoare atinse de camere de supraveghere analogice, mai exact 4K, toate acestea având scopul sporirii securității fizice prin optimizarea performanțelor sistemelor specifice.

Semestrul Q4 s-a încheiat în plină expansiune pentru Hikvision prin lansarea unui sistem de intruziune complet wireless, extrem de versatil și performat, numit AXHub.

 

Design stilizat și conectivitate extensivă

AXHub reprezintă cea mai recentă inovație în materie de sisteme de antiefracție. Componentă a portofoliului Hikvision, seria AX este dedicată sistemelor rezindețiale și spațiilor comerciale de dimensiuni reduse. În vederea securizării perimetrului, AXHub poate înrola echipamente periferice ca detectori, contacte magnetice, precum și detectori de fum sau gaz.

Ușor de instalat și utilizat, AXHub oferă asistență vocală pentru a-i ajuta pe instalatori pe parcursul întregii etape a instalării și alertare vocală a beneficiarului în cazul generării unor evenimente. Utilizatorii sunt în permanență conectați la sistemul de antiefracție Hikvision mulțumită integrării native cu aplicația dedicată dispozitivelor smartphone și tabletelor Hik-Connect. Există mai multe moduri de conectare oferite de aplicație, fie prin IP direct sau prin Cloudul Hikvision. De asemenea, CMS-ul gratuit iVMS-4200 permite conectarea la centralele AXHub.


Conectivitatea cloud oferă utilizatorilor control complet asupra sistemului de oriunde din lume via aplicația Hik-Connect. Aceștia pot cu ușurință arma, dezarma și monitoriza starea sistemului. Cloudul Hikvision permite utilizarea funcției revoluțiionare Ivaas (Intruder Verification as s Service) prin care utilizatorii și centrele de monitorizare pot confirma cu ușurință evenimentele vizuale la o rezoluție HD.

 

 

IvaaS (Intruder Verification as a Service)

Verificarea intrușilor ca serviciu oferă posibiltatea verificării vizuale în vederea confirmării eficiente a evenimentelor create de sistem.

Spre deosebire de alte metode de verificare oferite de alte sisteme de pe piață, bazate pe imagini statice de calitare redusă, serviciul Ivaas utilizează tehnologia Cloud pentru a interconecta în acceași platformă fluxuri video ale camerelor IP și sistemul de eferacție. Cu alte cuvinte, camerele Hikvision și sistemul de efracție colaborează fără probleme de compatibilitate în vederea transmisiei fluxurilor video de rezoluție HD direct către aplicațiile instalate pe smartphone-uri sau iVMS. Astfel, utilizatorii sau operatorii pot lua decizii mai rapid și eficient în contextul producerii unor evenimente.

Cu ajutorul IVaas, această platformă unificată este capabilă de activarea notificărilor de tipul push notification, armarea și dezarmarea de la distanță, vizualizarea live și vizualizarea înregistrarilor, precum și operații de management al utilizatorilor.

 

 

 

Funcții de bază

 

Integrare nativă în aplicația HIK-Connect

Aplicația Hik-Connect integrează, rără precedent, două tipuri de sisteme diferite de securitate - efracție și supraveghere video. Detectorii sunt corelați cu camerele de supraveghere în vederea verificării vizuale, precum și posibilitatea monitorizării sistemului de la distanță; sistemul poate transmite alerte, evenimente de armare, dezarmare și multe alte funcții, toate acestea oferind un control complet a sistemului oriunde în internet.

 

Configurare via browser

AXHub este prevăzut cu un server web care permite configurarea sistemului prin intermediul unui browser. Această abordare a companiei Hikvision oferă flexibilitate și, implicit, reducerea timpilor petrecuți în site, setarea sistemului realizându-se rapid și eficient prin utilizarea unui laptop sau PC aflat în aceeași rețea cu AXHub-ul.

 

Echipamente bidirecționale

AXHub permite înrolarea a până la 32 de dispozitive, iar comunicarea este bidirecțională. Sistemul este așadar securizat și extrem de flexibil, existând de asemenea multiple opțiuni de detectori de interior și exterior compatibili cu centrala AXHub.

 

Distanțe de transmisie

AXHub utilizează un receptor de sensibilitate ridicată care, în combinație cu comunicarea bidirecțională, face posibilă comunicarea cu detectorii până la distanțe de 800m în câmp deschis. Nu există noțiunea de repetoare, semnalele fiind extrem de puternice și stabile, toate acestea contribuind la reducerea semnificativă a costurilor.

 

 

Căi de comunicare

Sistemul AXHub oferă multiple moduri de comunicare cu aplicațiile mobile, ca LAN, Wi-Fi, GPRS, conexiune 3G/4G. Utilizând la bază o comunicare IP, AXHub poate comunica simultan cu multiple dispozitive în vederea transmisiei mesajelor de alarmare tuturor persoanelor antrenate în acest sistem.

 

 

 

Integrare ARC

Centralele AXHub pot comunica cu alte sisteme de dispecerizare datorită compatibilității cu formatul Contact ID. Astfel, mesajele sunt transmise și gestionate eficient de către operatorii de securitate.

 

 

 

 

Simplu de instalat și configurat

Nu există o altă metodă mai simplă de setare a sistemului. Instalatorii au la dispoziție multiple metode de conectare, fie utilizând un web-browser sau iVMS-4200 instalat pe un laptop în aceeași rețea, fie prin intermediul apliacției HIK-Connect. Detectorii pot fi înrolați în panoul AXHub prin apăsarea unui singur buton de învățare. O instalare rapidă și eficientă reduce timpul petrecut în locație și, evident, costurile implementării în comparație cu alte sisteme disponibile pe piață.

 

 

Spor la proiecte!

Cristian


Patru modalități de filtrare a alarmelor false de la Hikvision
2018-11-21
    Oare câți clienți cu afaceri mici și mijlocii sunt interesați să beneficieze de cele mai inteligente funcții din rândul sistemelor de supraveghere video fără prea multe investiții? Utilizând produse Hikvision, aceștia se pot bucura de beneficiile unui sistem performant, capabil să filtreze alarmele false cu o precizie de 90%, fără prea multe investiții.

citeste mai departe ...

 

Oare câți clienți cu afaceri mici și mijlocii sunt interesați să beneficieze de cele mai inteligente funcții din rândul sistemelor de supraveghere video fără prea multe investiții? Utilizând produse Hikvision, aceștia se pot bucura de beneficiile unui sistem performant, capabil să filtreze alarmele false cu o precizie de 90%, fără prea multe investiții.

Filtrarea alarmelor false reprezintă una dintre cele mai inteligente funcții întâlnite în sistemele de supraveghere moderne. Create în scopul filtrării mișcărilor precum cele ale frunzelor, animalelor sau apei, acestea sunt orientate pe mișcarea obiectelor mai relevante, cum ar fi oamenii sau vehiculele. Timp și costuri sunt asftel reduse în vederea analizei evenimentelor neimportante.

Pentru o companie de dimensiuni mici și mjlocii (Small and Medium-Sized Business), orice economie de timp și costuri reprezintă un aspect important în agenda zilnică. Rămâne totuși întrebarea - cum pot aceste companii accesa o tehnologie inovatoare într-un mod cât mai eficient din punctul de vedere al costurilor.

 

Monitorizarea ca soluție tehnică…

Echipamentele din generația EasyIP4.0 sunt prevăzute cu filtre de eliminare a alarmelor false. Printre acestea se regăsesc NVR-uri AcuSense și, bineînțeles, camere IP. În acest moment, NVR-urile AcuSense pot filtra alarmele false pentru maxim 4 camere IP înrolate.

Alarmele false sunt filtrate cu o acuratețe de 90% din totalul de alarme. Funcția NVR-urilor AcuSense Quick Target Search economisește timp prin identificarea automata a secvențelor video în care sunt prezente persoane și mașini. Nu mai este nevoie de ore întregi de vizionat manual înregistrări în scopul indentificării unui eveniment. Adăugând camere Hikvision ColorVu, care sunt capabile de producerea unor imagini color chiar și pe timp de noapte, utilizatorii se pot bucura de avantajele filtrării alarmelor false indiferent de momentul din zi în care are loc evenimentul.

 

este extrem de accesibilă.

Dacă se dorește accesarea acestor funcții într-o manieră cât mai eficientă, se pot adăuga cu ușurință camere IP și NVR-uri Hikvision în sistemul existent. Astfel, beneficiarii se pot bucura de capabilitatea de filtrare a alarmelor false în vederea protejării afacerii.

Iată patru metode de filtrare a alarmelor false existente în portofoliul Hikvision.

 

Soluția 1: Camere IP convenționale + NVR-uri Hikvision AcuSense

 

Să presupunem că sub nicio formă nu intră în discuție înlocuirea camerelor IP din locație, dar se dorește implementarea soluției de filtrare a alarmelor false. Cea mai eficientă soluție constă în instalarea unui NVR AcuSense prin păstrarea camerelor IP existente.

Indiferent de numărul de canale, numărul maxim de canale care pot beneficia de filtrarea alarmelor false și de Quick Target Search este 4. Bineînțeles că se pot adăuga camere IP respectând numărul maxim de NVR-uri, însă acestea se vor bucura de funcții de detecție tradiționale, ca detecție mișcare, trecere barieră virtuală, etc.

Această combinație, între camere IP tradiționale și NVR-uri AcuSense se potrivește de minune utilizatorilor care doresc aceste funcții doar pentru maxim 4 canale.

 

Soluția 2: Camere IP AcuSens + NVR-uri convenționale

Iată o soluție care permite utilizarea NVR-urilor convenționale prin adăugarea de camere IP Hikvision AcuSense. Această combinație permite filtrarea alarmelor false în timp real. NVR-ul convențional nu va înregistra și afișa alarmele false, deoarece de acest aspect se vor ocupa camerele dedicate. Utilizatorii nu pot căuta informații despre alarme false deoarece NVR-ul nu suportă funcția de Quick Target Search.

 

 

 

Soluția 3: Camere IP ColorVu + NVR-uri Hikvision AcuSense

Camerele ColorVu prin definiție pot produce imagini color chiar și în condiții reduse de iluminare și pe timp de noapte. În combinație cu NVR-urile AcuSense, analiza video în urma căreia sunt filtrate alarmele false este extrem de exactă deoarece absolut întreg setul de date conține imagini color.

Singura limitare a sistemului constă în faptul că NVR-ul poate filtra alarmele false doar pe maxim 4 canale. Bineînțeles, se pot înrola mai mult de 4 camere IP dacă NVR-ul permite, însă pentru acestea se vor afișa doar informații ale alarmelor false, ca detecția de mișcare, trecere barieră virtuală etc., și nu vor beneficia de funcția Quick Target Search.

Această soluție se pretează pentru proiectele care necesită filtrarea de alarme false chiar și în condiții reduse de iluminare.

 

Soluția 4: Camere IP Hikvision AcuSens + NVR-uri Hikvision AcuSense + 4 camere IP convenționale

În condițiile în care se dorește filtrarea alarmelor false pentru mai mult de 4 canale, o soluție extrem de eficientă constă în combinarea camerelor IP convenționale cu cele AcuSense și NVR-urile din aceeași generație.

Faptul că NVR-urile și camerele IP AcuSense suportă filtrarea de alarme false permite adăugarea a mai mult de 4 camere în acest scop. De exemplu, NVR-urile AcuSense pot executa filtrarea de alarme false pentru 4 camere IP convenționale. La acestea se vor adăuga, dacă numărul de canale ale NVR-ului permite, camere IP AcuSense care la rândul lor vor elimina alarmele false. Atât filtrarea de alarme false cât și funcțiile de Quick Target Search vor fi disponibile pentru toate canalele NVR-ului.

 

Descoperiți mai mult

Nu există nicio enigmă dacă dorim să beneficiem de filtrarea de alarme false în cazul unui sistem de supraveghere analogic. DVR-ul poate fi înlocuit cu ușurință cu un DVR Hikvision AcuSense din familia de DVR-uri Turbo HD5.0 prin păstrarea cablajului existent. Aceste DVR-uri pot executa filtrarea de alarme și Quick Target Search pentru maxim 4 canale. Dacă clienții doresc această funcție pe mai mult de 4 canale, atunci fie se adaugă noi DVR-uri AcuSense, fie se instalează camere IP Hikvision AcuSense care sunt ulterior înrolate în DVR-uri.

Utilizând produsele Hikvision, afacerile mici și mijlocii pot beneficia de sisteme de supraveghere video de ultimă generație într-o manieră cât mai apropiată de nevoile afacerii și ale bugetului. La fel de importante, cele 4 soluții expuse mai sus pot ajuta integratorii și instalatorii să deschidă noi oportunități business.

 

Spor la proiecte!

Cristian


Producția Sur-Gard System I/II va fi oprită
2018-11-20
    Începând cu 1 decembrie 2018, Sur-Gard System I/-IP și dispeceratele System II nu vor mai fi disponibile. Oprirea producției este cauzată de scoaterea din uz de către furnizor a unor componente esențiale și de faptul că nu există înlocuitori compatibili pentru acestea.

citeste mai departe ...

Începând cu 1 decembrie 2018, Sur-Gard System I/-IP și dispeceratele System II nu vor mai fi disponibile. Oprirea producției este cauzată de scoaterea din uz de către furnizor a unor componente esențiale și de faptul că nu există înlocuitori compatibili pentru acestea.

Producătorul recomandă folosirea dispeceratului SG-SYSTEM 5 pentru toate stațiile de monitorizare deoarece suportă un număr mare de conturi atât pe PSTN cât și pe IP și include, de asemenea, suport pentru verificare vizuală atât cu instalațiile PowerSeries Neo cât și cu cele iotega. În situațiile în care un rack de 19 inch nu e disponibil, se poate utiliza și un SG-SYSTEM-III cu PSTN și/sau carduri IP.

 

NOTĂ: Licențele SG-SYS1512-IP și SG-SYS21536IP, care activează suportul IP pe SG-SYSTEM I sau extind capacitatea pentru conturi pe SG-SYSTEM II, vor fi comercializate în continuare.

 

Produse Afectate

Cod componentă Descriere Disponibilitate Cod compenentă pentru înclouire Descriere înlocuitor
SG-SYSTEM I Dispecerat 2 linii telefonice După programul de mai jos SG-SYSTEM 5 Dispecerat virtual cu suport IP/PSTN
SG-SYSTEM I-IP Dispecerat 2 linii cu IP După programul de mai jos
SG-SYSTEM II Dispecerat IP După programul de mai jos

Producătorul a căutat stoc adițional în toate sursele disponibile pentru a avea o perioadă de eliminare treptată care să susțină proiectele existente. Comenzile vor continua să fie acceptate atât timp cât mai există stoc.

 

Program

Anunț End-of-Life 13 noiembrie 2018
Ultima zi pentru cumpărare 1 decembrie 2018
Ultima zi pentru livrare 31 decembrie 2018

NOTĂ: Datorită disponibilității materialelor, comenzile semnificativ mai mari față de cele preconizate sau față de ratele de rulare de până acum s-ar putea să nu fie acceptate.

 

Spor la proiecte!

Alina


Noua versiune de firmware v.4.20 pentru DVR-urile TURBO HD Hikvision
2018-11-16
    Hikvision a lansat cea mai recenta versiune de firmware compatibila cu generatiile de DVR-uri TURBO HD 5.0. Afla principalele imbunatatiri aduse fata de versiunea anterioara.

citeste mai departe ...

Hikvision a lansat cea mai recenta versiune de firmware compatibila cu generatiile de DVR-uri TURBO HD 5.0.

Iata principalele imbunatatiri aduse fata de versiunea anterioara:

 

1. Utilizatorul este intampinat de o noua interfata de startup.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Comutare rapida intre modul de afisare fullscreen si meniul DVR-ului. Toate acestea printr-un simplu click dreapta al mouseului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Interfata optimizata de control camere PTZ si accesarea meniului camerelor fixe si PTZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. O noua interfata de playback.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Posibilitatea clasificarii alarmelor in functie de exceptie, eveniment de baza sau eveniment smart.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Administratorul poate seta drepturi de vizualizare live locale pentru utilizatorii de tipul guest si operator accesand meniul System->User->Se selecteaza utilizatorul de tip guest-> Camera Configuration->Camera permision->Local Live View.

7. O noutate extrem de importanta este reprezentata de procedura de recuperare a parolei DVR-urilor TURBO HD5.0 fara suportul distribuitorilor sau a producatorului. Metoda este una extrem de simpla. Pe durata punerii in functiune a dispozitivului si implicit a activarii acestuia, administratorul poate defini o adresa de email in scopul recuperarii parolei. In neplacuta situatie de ratacire a parolei, din interfata de logare se poate efectua un click pe butonul Forget Password ->Verified by reserved email->se scaneaza prin intermediul aplicatiei mobile HIK-CONNECT codul QR, un mail se va genera automat care va contine un cod de verificare. Acesta va fi trimis pe adresa de email utilizata in etapa de activare a DVR-ului. Acest cod se va introduce in DVR fapt pentru care o noua parola va putea fi definita.

8. Timpul de activare a proiectorului alb al camerelor PIR poate fi configurat direct din interfata DVR-ului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Atentie! Aceasta functie este compatibila doar cu DVR-urile cu sufixul K.

9. Primul canal video al DVR-urilor DS-71/7204HUHI-K suporta camere TURBO HD de 8MP si 8 fps. Restul de canale suporta o rezolutie maxima de 5MP si 25fps.

10. DS-7204HUH-K au o rezolutie de iesire 2K.

11. S-a eliminat nevoia de instalare plugin la accesul DVR-urilor via browser Chrome.

12. Canalele analogice pot fi dezactivate pentru suplimentarea DVR-ului cu camere IP. Aceasta functie este valabila pentru intreaga generatie de DVR-uri mai putin cele din seria HT. Se navigheaza in Configuration->General->More settings->Enhanced IP Mode.

 

De exemplu pentru DVR-urile din seria HU/HT de maxim 16 canale, numarul maxim de camere IP care pot fi adaugate este egal cu numarul de maxim de canala analogice ale DVR-ului. De exemplu modelele de 4 canale suporta 4 camere IP, cele de 8 suporta 8 camere IP, 16 suporta 16 camere IP. Dezactivand camerele analogice vom avea astfel, modelele de 4 canale vor suporta 8 camere IP, cele de 8 vorsuporta 16 camere IP iar cele de 16 canale vor suporta 32 de camere IP. Rezolutia maxima a camerelor IP se regaseste in fisa tehnica a fiecarui DVR.

DVR-urile din seria HQ de 4, 8 si 16 canale suporta 2, 4, si 8 camere IP. Dezactivand canalele analogice se vor putea inrola 6, 12, respectiv 24 camere IP.

Modelele cu peste 16 canale din seria HQ suporta implicit 8 camere IP. Daca se vor dezactiva canalele analogice atunci numarul de camere IP care vor putea fi inrolate va fi egal cu numarul de camere analogice+8.

Seriile de DVR-uri 73 si 81 suporta 16 camere IP implicit. Dezactivand toate camerele analogice, atunci DVR-ul va putea gestiona un numar de camere IP egal cu numarul total de canale analogice+16.

DVR-urile din seria 90 HQ vor suporta in final un numar de camere IP egal cu numarul de canale analogice *2.

 

Nota: Prin activarea modului Enhanced IP Mode, functiile VCA ale camerelor analogice nu va fi activa.

 

Iata lista de dispozitive compatibile cu noua versiune de firmware 4.20

K51   DS-9032HUHI-K8, DS-9024HUHI-K8, DS-8132HUHI-K8, DS-8124HUHI-K8, DS-7332HUHI-K4, DS-7324HUHI-K4
K52   iDS-9016HUHI-K8/16S, iDS-7316HUHI-K4/16S, DS-9016HUHI-K8, DS-9008HUHI-K8, DS-8132HQHI-K8, DS-8124HQHI-K8, DS-8116HQHI-K8, DS-8108HQHI-K8, DS-7332HQHI-K4, DS-7324HQHI-K4, DS-7316HQHI-K4, DS-7308HQHI-K4, DS-7304HQHI-K4
K72   iDS-7208HQHI-K2/4S, iDS-7208HQHI-K1/4S, iDS-7204HUHI-K2/4S, iDS-7204HUHI-K2/4S, DS-7208HQHI-K2/P, DS-7208HQHI-K2, DS-7208HQHI-K1, DS-7204HUHI-K2, DS-7204HUHI-K1/P, DS-7204HUHI-K1, DS-7204HQHI-K1, DS-7104HUHI-K1
K71   iDS-7216HQHI-K2/4S, iDS-7216HQHI-K1/4S, iDS-7208HUHI-K1/4S, DS-8116HQHI-K8, DS-8108HQHI-K8, DS-7316HQHI-K4, DS-7308HQHI-K4, DS-7304HQHI-K4, DS-7232HQHI-K2, DS-7224HQHI-K2, DS-7216HUHI-K2/P, DS-7216HUHI-K2, DS-7216HQHI-K2, DS-7216HQHI-K1, DS-7208HUHI-K2/P, DS-7208HUHI-K2, DS-7208HUHI-K1, DS-7208HTHI-K2, DS-7204HTHI-K2, DS-7204HTHI-K1, DS-7116HQHI-K1, DS-7108HUHI-K1
K72A   iDS-7204HQHI-K1/2S, DS-7204HQHI-K1/P(B), DS-7204HQHI-K1(B), DS-7104HQHI-K1(B)

 

Spor la proiecte!

Cristian


Hanwha Techwin lansează camerele mini-dome Wisenet H.265
2018-11-15
    Cele cinci noi camere compacte dome, adăugate la premiata serie de camere Wisenet X, sunt concepute pentru medii în care spațiul poate fi limitat, cum ar fi lifturile, intrările, casele scărilor și magazinele mici. Trei dintre aceste noi modele sunt concepute pentru a rezista la vibrațiile care pot să apară în mediile din industria transporturilor.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin a introdus o nouă gamă de camere mini-dome Wisenet H.265.

Cele cinci noi camere compacte dome, adăugate la premiata serie de camere Wisenet X, sunt concepute pentru medii în care spațiul poate fi limitat, cum ar fi lifturile, intrările, casele scărilor și magazinele mici. Trei dintre aceste noi modele sunt concepute pentru a rezista la vibrațiile care pot să apară în mediile din industria transporturilor.

Camerele, care sunt toate rezistente la acțiuni de vandalizare, sunt capabile să captureze imagini superbe la o rezoluție de 2MP. Sunt dotate cu cel mai puternic chipset încorporat vreodată într-un portofoliu de camere și cu tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) de 150dB cea mai bună din lume.

 

Funcționalități avansate

Noile camere beneficiază de o listă lungă de funcționalități inovatoare, inclusiv o funcție de analiză audio care recunoaște sunetele importante, cum ar fi focurile de armă, exploziile, strigătele și geamurile sparte. Alte funcționalități includ detecția de defocalizare, detecția facială, detecția ceții, linie virtuală, prezență/absență, detecția vagabondajului și a sabotajului.

Funcționalitățile de bază mai includ un zoom digital 24x, audio bidirecțional, mod vizualizare coridor, detecția de mișcare și predarea direcției de mișcare, abilitatea de a stoca până la 256GB de date printr-un slot pentru carduri de memorie SD/SDHC/SDXC pentru a asigura înregistrarea automată în cazul întreruperilor în fluxurile video.

La fel ca restul camerelor din seria Wisenet X, noile modele compacte utilizează compresia H.265 și WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Față de tehnologia H.264, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% când WiseStream II este combinată cu compresia H.265.

 

Cele 5 noi camere compacte Wisenet sunt:

 • Camera IP compactă de 2MP rezistentă la acțiuni de vandalizare XNV-6012. Lentilă fixă de 2.4mm încorporată.
 • Camera IP compactă de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6012M. Lentilă fixă de 2.4mm încorporată.
 • Camera IP de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6013M. Lentilă fixă de 2.8mm încorporată.
 • Camera IP compactă IR de 2 MP rezistentă la acțiuni de vandalizare XNV-6022R. Lentilă fixă de 3.6mm încorporată.
 • Camera IP compactă IR de 2MP rezistentă la vibrații și acțiuni de vandalizare XNV-6022RM. Lentilă fixă de 3.6mm încorporată.

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hikvision lansează camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning
2018-11-15
    Hikvision a lansat versiunile îmbunătățite ale camerelor termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning, care vor aduce eficiență sporită pe partea de protecție perimetrală și tehnologie avansată pentru detecția incendiilor.

citeste mai departe ...

Hikvision a lansat versiunile îmbunătățite ale camerelor termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning, care vor aduce eficiență sporită pe partea de protecție perimetrală și tehnologie avansată pentru detecția incendiilor. Noile camere sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, având nu doar algoritmi de deep learning, ci și un GPU integrat pentru a susține viitorii algoritmi îmbunătățiți.

Bazându-se pe algoritmi de deep learning, camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision oferă analiză comportament puternică și exactă, inclusiv detecție trecere barieră virtuală, detecție de intrus și detecție de pătrundere/părăsire zonă predefinită. Funcția inteligentă de detecție a persoanelor și vehiculelor ajută la reducerea alarmelor false cauzate de animale, mișcările camerei, frunze care cad sau alte obiecte irelevante, sporind acuratețea alarmelor.

În plus, camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision au un GPU integrat cu tehnologie avansată de procesare a imaginilor, care poate genera cele mai bune imagini termice. Aceste GPU-uri de performanță ridicată pot susține actualizările viitoare, cu algoritmi complecși și cu volum mai mare de date, pentru îmbunătățirea continuă a analizei conținutului video (VCA).

Camerele termice all-in-one cu tehnologia Deep Learning de la Hikvision pot fi folosite în cadrul unei game extinse de soluții pentru protecția perimetrală și prevenirea incendiilor, mai ales în cadrul centralelor electrice, aeroporturilor, minelor și fermelor. Noul suport cu un singur șurub al camerelor este conceput pentru a fi convenabil pentru instalatori. Dimensiunea sa mică și design-ul simplu facilitează instalarea și ajustarea unghiului, fie că montarea se face pe perete, tavan sau stand.

În prezent, seria DS-2TD2137/V1 este disponibilă dintre camerele termice all-in-one de la Hikvision. Detectorul termic infraroșu al acestei serii este dezoltat și produs independent de Hikvision.

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Cardurile SD – Eroii din umbră ai supravegherii video
2018-11-15
    Uri Guterman, Head of Product & Marketing la Hanwha Techwin Europe, elogiază cardurile SD și oferă sfaturi utile privind achiziționarea lor.

citeste mai departe ...

Uri Guterman, Head of Product & Marketing la Hanwha Techwin Europe, elogiază cardurile SD și oferă sfaturi utile privind achiziționarea lor.

Sunt mici și ascunse, dar niciodată nu ar trebui să le ignorăm importanța. Cardurile SD pot să contribuie semnificativ la maximizarea beneficiilor pe care utilizatorii finali le au ca urmare a folosirii sistemelor de supraveghere video.

Sunt disponibile în diferite formate dintre care poți să alegi, deși decizia ta va fi în mod evident afectată de sloturile de memorie ale camerelor tale și ce se potrivește acestora. Vestea bună e că multe dintre camerele IP din oferta producătorilor, cum e Hanwha Techwin, au sloturi care îți permit să folosești majoritatea, dacă nu chiar toate, formatele de carduri SD existente.

 

De ce sunt importante?

Migrarea de la soluțiile de supraveghere video analogice la cele IP a făcut ca scenariul în care înregistrarea și stocarea imaginilor are loc la distanță față de locația camerei să fie unul comun.

Cardurile SD ajută la menținerea în siguranță a datelor în cazul întreruperii fluxurilor video. În acest sens, dacă vrei să eviți lacunele în ceea ce poate fi o dovadă video crucială, e recomandat ca înainte de achiziționare să verifici specificațiile camerei pentru a vedea dacă are Auto Recovery Backup. Această funcție face ca imaginile înregistrate pe un card SD în timpul unei întreruperi în fluxurile video să fie automat transmise către un dispozitiv de înregistrare când fluxul video e restabilit.

 

Aplicații încorporate în cameră

Puterea masivă de procesare a chipset-urilor din dotarea ultimei generații de camere HD de tip open platform permit rularea a mai multor aplicații de tip third-party integrate pentru analiză video inteligentă, cum ar fi ANPR, heat mapping și people counting, la fel cum aplicațiile sunt folosite pe smartphone-uri. Acestea ridică supravegherea video de la nivelul unui sistem de securitate care ajută la monitorizarea activității suspecte la nivelul unei soluții inteligente care oferă mult mai mult.

Datele capturate de aceste aplicații pot fi înregistrate pe carduri SD și descărcate la distanță pentru analiză după cum e nevoie. Fii cu ochii pe camerele care au sloturi duale de memorie. Acestea îți oferă o capacitate de stocare mai mare precum și opțiunea de a folosi unul dintre cardurile SD pentru aplicațiile încorporate ăn cameră iar pe celălalt pentru înregistrarea imaginilor.

 

Capacitate

Bănuiesc că sunt multe persoane care percep cardurile SD, inclusiv cele care pot stoca până la 256GB de date, ca fiind prea limitate cu privire la câtă informație poate fi stocată.

Cardurile SD nu au ca scop eliminarea nevoii pentru un NVR (Network Video Recorder). Cu toate acestea, cardurile SD ar trebui să aibă o capacitate de stocare mai mult decât suficientă pentru nevoile pe termen scurt cauzate de întreruperile în fluxurile video și pentru înregistrarea datelor pentru analiză video inteligentă, sau poate chiar pentru stocarea imaginilor care au fost capturate ca urmare a activării funcției de detecție de mișcare a unei camere.

La fel de important, viteza de scriere a unui card SD trebuie luată în considerare. Dimensiunile mari ale imaginilor capturate de camerele HD și 4K impune o oarecare nevoie pentru un card SD Clasa 10 care e capabil să scrie la o viteză de 100Mbps. Acestea sunt oferite de majoritatea producătorilor cunoscuți de carduri SD, cum ar fi SanDisk, care îți vor oferi și garanție privind calitatea și fiabilitatea.

 

Opțiunile

SD

Până la 2GB

SDHC

De la 4GB până la 32GB

SDXC

De la 32GB până la 2TB

Orice ți-ai dori să realizezi cu ajutorul unui sistem de supraveghere video, asigură-te că populezi sloturile pentru carduri SD înainte de a comanda camerele. Las-o pe mai târziu și poate ajungi să ratezi înregistrarea unor date importante.

 

Ai întrebări legate de cardurile SD? Scrie-i un email lui Uri Guterman la adresa: u.guterman@hanwha.com

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Insight-uri de impact prin colaborare
2018-11-15
    Hikvision colaborează cu partenerii Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport în vederea oferirii unei soluții integrate pentru monitorizarea datelor din sport și a unor instrumente de analiză care să ajute echipele de fotbal în a-și maximiza prezența, atât pe teren cât și în afara acestuia.

citeste mai departe ...

Lumea fotbalului devinde din ce în ce mai competitivă, cluburile concurând între ele pentru cei mai buni jucători, cele mai bune poziții în clasament și cei mai mulți fani. În piața aceasta, tehnologia devine o armă puternică pentru organizațiile de fotbal din întreaga lume. Mărimea pieței europene a fotbalului în 2016/17 a fost de 25,5 miliarde de euro, în creștere cu un miliard față de 2015/16, iar participarea la meciuri în sezonul 2017/18 a fost la cel mai înalt nivel din ultimii 60 de ani.

Hikvision colaborează cu partenerii Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport în vederea oferirii unei soluții integrate pentru monitorizarea datelor din sport și a unor instrumente de analiză care să ajute echipele de fotbal în a-și maximiza prezența, atât pe teren cât și în afara acestuia. Acest demers a început la scurt timp după ce Hikvision a sponsorizat echipa olandeză de fotbal Ajax în 2017 și după ce a lucrat împreună cu ei la managementul performanței de echipă.

Fiecare dintre acești parteneri este lider inovator în industria proprie, iar împreună oferă o soluție integrată pentru industria sportului care este unică pe piață. Elementele luate separat există deja de ceva vreme, dar impactul implementării acestora laolaltă abia acum urmează să fie aflat.

Hikvision

Hikvision asigură ochii sistemului cu ajutorul unei camere PanoVu de 24 MP poziționate central pe marginea terenului pentru a surprinde fiecare unghi. Camera PanoVu de 24 MP (DS-2CD6A64F) oferă un unghi de 180° asupra terenului, ceea ce înseamnă că toată acțiunea poate fi văzută, oriunde ar fi jucătorii pe teren.

Imaginile capturate de cameră sunt foarte clare. Cu patru lentile de 6MP fiecare, însumând 24MP, camera are printre cele mai mari rezoluții dintre camerele PanoVu din industrie. Camera are o rată de 30 FPS, ceea ce înseamnă cu nimic nu va fi omis. Toate mișcările din timpul antrenamentelor sau meciurilor vor fi transmise live și înregistrate de această cameră.

Soluțiile viitoare vor beneficia de o nouă cameră PanoVu de 32MP, care va captura imagini la o rezoluție și mai mare. Camera include și tehnologia deep learning de ultimă generație de la Hikvision, care presupune recunoașterea jucătorilor și urmărirea lor pe teren. Datele astfel obținute vor spori acuratețea și valoarea soluției în întregimea sa.

Johan Sports

Johan Sports oferă un sistem de analiză a performanței pentru echipele sportive care e prietenos și accesibil din punct de vedere al costurilor. Fiecare jucător poartă un tracker GPS pentru măsurarea mișcărilor și a ritmului cardiac în timpul antrenamentelor sau meciurilor. Datele astfel generate pot fi vizualizate într-un mediu online de analiză, destinat antrenorilor, jucătorilor și analiștilor.  Johan Sports combină datele măsurate prin GPS cu cunoștințele din știința sportului. Astfel, utilizatorii pot cu ușurință să optimizeze antrenamentele, să prevină accidentările și să monitorizeze nivelul de fitness al echipei și al jucătorilor luați individual.

Aceasta e prima platformă integrată de analiză în care antrenorul poate să adune și să analizeze toate datele relevante generate de GPS împreună cu datele legate de ritmul cardiac. Antrenorii și analiștii din toată lumea o folosesc pentru a maximia performanța fiecărui jucător.

UScoutfor

Platforma software UScoutfor folosește fluxul de date de la camere pentru a îmbina cele 4 imagini și a corecta distorsiunile videoului cu tehnologia TNU. Corecția distorsiunilor se referă la procesul de corectare a perspectivei unei imagini pentru a inversa efectele distorsionărilor geometrice cauzate de lentila camerei.

Platforma software mai include și o funcție de regizor virtual, ceea ce elimină nevoia prezenței fizice a unui operator de cameră la locație. Reprezentanții media și organizatorii de evenimente pot avea o aplicație complet automatizată în care software-ul urmărește automat (prin pan, tilt și zoom) acea parte din cadrul unui eveniment live care e de interes pentru public. Software-ul poate, de asemenea, să recunoască automat anumite „evenimente” – un gol, de exemplu – pentru ca publicul să nu piardă momentele cheie, chiar și când nu sunt acolo. Prin rețeaua de distribuție în timp real și prin aplicații, UScoutfor poate să trimită către toți fanii notificări de tip push cu filmarea golurilor sau a altor momente importante. E posibilă și folosirea videoului din UScoutfor pentru software-uri third party de analiză.

Dotcomsport

Toate datele de la Hikvision, Johan Sports și UScoutfor sunt transmise către platforma Dotcomsport pentru analiză integrată. Această analiză asigură cel mai intuitiv sistem din lumea fotbalului pentru dezvoltarea jucătorilor. Dotcomsport e o companie globală de software care oferă produse și servicii concepute pentru piața sporturilor.

Sistemul Player Development de la Dotcomsport oferă o perspectivă completă asupra organizației, cu prezentări generale clare și în format grafic, pentru a ști exact ce se întâmplă în cadrul clubului. Prin intermediul platformei, cluburile pot coordona jucătorii și personalul, pot planifica meciurile, antrenamentele, evaluările și pot înregistra toate detaliile din cadrul unui meci. În prezent, platforma este folosită în 15 țări de mai mult de 300 de organizații din domeniul fotbalului.

Combinație puternică

Această colaborare este un exemplu bun al unei combinații care aduce valoare mai multă decât suma componentelor sale. Pentru a oferi toate aceste beneficii, volume mari de date trebuie adunate de la surse de încredere. Dar aceste informații trebuie analizate pentru a avea cu adevărat impact și trebuie procesate pentru a-i informa pe variații săi utilizatori.

Peter Guan, Channel Sales and Marketing Director la Hikvision Europe, spune: „La Hikvision suntem mândri să putem oferi soluții complete și să le oferim clienților noștri cele mai bune opțiuni pentru ei. Asta înseamnă să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri, iar această colaborare reprezintă un exemplu bun pentru asta. Camerele noastre PanoVu de 24MP oferă imagini clare și date brute care, împreună cu datele de la Johan Sports, alimentează motorul analitc de la Dotcomsport. Acestea asigură și sursa pentru conținutul optimizat pentru utilizatori de la UScoutfor.”

Lumea sporturilor nu a rămas în urmă în cadrul revoluției big data. Combinația de informații luate din teren poate oferi insight-uri valoroase pentru management, pentru analiza antrenamentelor și pentru îmbunătățirea experienței meciurilor pentru fani. Colaborarea dintre Hikvision, Johan Sports, UScoutfor și Dotcomsport va oferi o soluție integrată nouă care va revoluționa lumea fotbalului.

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Industria transporturilor din West Midlands a investit în cea mai nouă tehnologie de supraveghere
2018-11-15
    Unul dintre cele mai mari proiecte de supraveghere video ale Marii Britanii din ultimii ani, care a implicat instalarea a 845 camere Wisenet produse de Hanwha Techwin, a fost finalizat.

citeste mai departe ...

Unul dintre cele mai mari proiecte de supraveghere video ale Marii Britanii din ultimii ani, care a implicat instalarea a 845 camere Wisenet produse de Hanwha Techwin, a fost finalizat.

Sistemul de supraveghere video, conceput pentru a contribui semnificativ la asigurarea siguranței și fiabilității transportului public din zona West Midlands, e utilizat pentru a monitoriza activitatea din peste 50 de gări, 11 stații de autobuz, 3 locații Midland Metro park and ride și activitatea de pe ruta autobuzului numărul 11, ruta principală din jurul orașului Birmingham.

 

Investiție

Proiectul a implicat instalarea a 845 de camere Wisenet de către Total Integrated Solutions Ltd (TIS) în numele Transport for West Midlands, înființată de West Midlands Combined Authority (WMCA) în vederea coordonării investiției necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport a regiunii. Cealaltă parte a proiectului a implicat instalarea camerelor IP Wisenet HD de ultimă generație în mai multe parcări auto și îmbunătățirea semnificativă a sistemelor de supraveghere din Walsall și Solihull, două din patru sisteme CCTV pentru spații publice ale autoritățiilor locale, monitorizate deja de WMCA.

Imaginile live și înregistrate de la toate camerele sunt monitorizate în cadrul unui dispecerat de ultimă generație în valoare de £1.2M, aflat în centrul orașului Birmingham.

„Abordarea noastră în acest proiect extrem de mare și complex nu s-a limitat la atingerea unor KPIs,” a declarat Eamonn Murphy, key account manager la TIS. „Am considerat că o abordare de tip parteneriat ar avea succes, parteneriat în care nu am fi doar furnizorul soluțiilor tehnice, ci am fi implicați și la un nivel strategic în identificarea, împreună cu Transport for West Midlands, a unei căi pentru îmbunătățirea sistemelor, creșterea eficienței, reducerea costurilor și utilizarea tehnologiei de ultimă generație, cum ar fi analiza video inteligentă.”

 

Selecția camerelor

Transport for West Midlands au evaluat camerele din oferta a 9 producători. Decizia de a procura toate camerele de la Hanwha Techwin (cunoscut înainte ca Samsung Techwin) s-a datorat parțial raportului preț-performanță al camerelor, dar au mai fost doi factori importanți luați în considerare.

În primul rând, Hanwha Techwin are o relație apropiată cu partenerul său tehnologic, Veracity. Astfel, TIS puteau fi asigurați că integrarea între camerele Wisenet și soluția Veracity Coldstore ‘direct to storage’ va fi facilă și fără întreruperi. Acest lucru elimină nevoia de NVR-uri (Network Video Recorders), prin urmare reducând substanțial costurile și minimizând cerințele de setare și întreținere.

Soluția de înregistrare Veracity Coldstore e unică prin modul său liniar în care datele sunt transpuse pe hard drive-uri. Doar două hard drive-uri funcționează concomitent, ceea ce duce la reduceri în consumul de energie, un nivel mai mic de căldură generată și exitenderea longevității pentru hard drive-uri, reducând costurile generale. Când vreun hard drive se defectează, drive-ul defect poate fi înlocuit cu un drive nou, permițând utilizarea neîntreruptă.

Al doilea factor important este reprezentat de capacitatea camerelor Wisenet de tip open platform de a se preta unor tipuri de analiză video inteligentă cum ar fi ANPR și heat mapping în cazul în care Transport for West Midlands doresc să se folosească de acestea pe viitor. S-a testat și aplicația People Counting de la Wisenet. Aceasta se folosește de software-ul de analiză video inteligentă dezvoltat de Facit Data Systems, un alt partner tehnologic Hanwha Techwin.

 

Camerele

O mare parte dintre camerele instalate sunt camere IP PTZ de 2 megapixeli SNP-6320H. Pe lângă faptul că au filtru ICR, capturând imagini de o calitate ridicată în condiții de iluminare redusă, zoom-ul de 32x al camerei permite operatorilor să observe detaliile activităților capturate. Au fost efectuate teste în cadrul cărora camerele au fost limitate la 2Mbps și configurate pentru transmisia a 25 de imagini pe secundă (ips) la o rezoluție de 1080p. Performanța la acest nivel redus de bandă a fost impresionantă și a contribuit semnificativ la selecția camerelor Wisenet SNP-6320H care sunt dotate și cu funcția inteligentă de auto-tracking pentru ca un nivel ridicat de detalii să fie capturat când un operator nu este prezent.

Alte camere Wisenet instalate în cadrul proiectului includ camera IP dome IR antivandal SNV-6084R antivandal și camera IP BOX SNB-6004, ambele capabile să captureze imagini la o rezoluție de 2 Megapixeli.

 

Un parteneriat de succes

„Lucrând în gări, stații de metrou și de autobuz din toată zona West Midlands e o operațiune complexă și o adevărată provocare, iar echipa TIS merită recunoștință pentru expertiza și hărnicia de care au dat dovadă,” a declarat Mark Babington, Safety & Security Manager la Transport for West Midlands.

„Inginerii de la TIS au fost extrem de calificați pentru a lucra cu tehnologia de supraveghere video de ultimă generație și, în același timp, au gestionat bine sistemele vechi. Ambele calități au fost necesare în mediul unic al unei rețele integrate de transport care are propriile cerințe și propria legislație privind sănătatea și siguranța.”

„Furnizori precum Hanwha Techwin și Veracity au lucrat extrem de bine în parteneriat cu noi pentru a obține câștigul maxim din această investiție substanțială în infrastructura de transport din West Midlands.”

Legat de succesul proiectului, Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe, a declarat: „Suntem foarte recunoscători pentru oportunitatea de a fi implicați în acest proiect. E un exemplu excelent pentru beneficiile pe care stakeholderii le pot avea interacționând unii cu alții ca parteneri în fazele incipiente ale proiectului pentru a se asigura că cele mai potrivite produse sunt specificate și, ulterior, instalate astfel încât clientul să fie satisfăcut.”

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hikvision face acum parte din Forum of Incident Response and Security Teams
2018-11-15
    Hikvision Security Response Center (HSRC) este acum membru FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), recunoscut ca lider global în răspuns la incidente.

citeste mai departe ...

Calitatea de membru demonstrează angajamentul companiei Hikvision față de securitatea cibernetică.

Hikvision Security Response Center (HSRC) este acum membru FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), recunoscut ca lider global în răspuns la incidente.

FIRST e o confederație internațională formată din echipe de răspuns la incidente cibernetice, care gestionează în mod cooperativ incidentele din domeniul securității cibernetice și promovează programe de prevenire a incedentelor de acest gen. Calitatea de membru deplin în cadrul FIRST va augumenta eforturile continue ale companiei Hikvision în a-și îmbunătăți răspunsurile la incidente și în a promova practicile recomandate. De asemenea, va permite colaborarea între HSRC și peste 400 de echipe membre FIRST din 90 de țări. Printre membrii FIRST se numără companii precum CISCO, Intel, IBM și Microsoft.

„Hikvision se alătură cu mândrie efortului global concentrat pentru securitate cibernetică la care vom contribui cu toate cunoștințele, toate abilitățile și toată experiența noastre pentru a promova la nivel global un mediu digital mai sigur,” a declarat Dr. Wang Bin, Chief Officer la Network Information Security Laboratory și Network Security Department din cadrul Hikvision. „Hikvision și-a asumat angajamentul de a-și spori în mod continuu eficiența și performanța în răspunsurile la incidente și de a le oferi clienților din toată lumea cele mai sigure produse și servicii.”

În octombrie, HSRC a participat la Simpozionul Regional Asia-Pacific din Shanghai organizat de FIRST. Domnul Wan Li, head of HRSC, a prezentat un studiu de caz pe IoT Botnet în Era Post-Mirai și a cerut ca producătorii de echipamente, comunitățile de securitate, regulatorii și alți stakeholderi să acționeze în mod colborativ pentru a adresa noile provocări.

Hikvision ia în serios securitatea cibernetică și se supune tuturor legilor în vigoare din țările în care operează. Respectând în mod strict reglementările, produsele Hikvision îndeplinesc cele mai înalte standarde ale industriei privind securitatea, inclusiv ISO 270001, ISO 9001:2008, CMMI Level 5 și AICPA SOC. În plus, modulul de criptare al IPC-urilor și NVR-urilor Hikvision a primit certificarea Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, un standard guvernamental american stabilit de Institutul Național de Standarde și Technologie (National Institute of Standards and Technology).

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Zona rezidențială cu acces controlat Strandudden
2018-11-14
    O soluție de supraveghere video produsă de Hanwha Techwin a fost aleasă pentru a ajuta la crearea unui mediu sigur pentru locuitorii primei zone rezidențiale cu acces controlat din Suedia.

citeste mai departe ...

O soluție de supraveghere video produsă de Hanwha Techwin a fost aleasă pentru a ajuta la crearea unui mediu sigur pentru locuitorii primei zone rezidențiale cu acces controlat din Suedia.

 

Aflată în mijlocul pădurilor Småland din sudul Suediei, zona rezidențială cu acces controlat Strandudden a fost concepută pentru a oferi un mediu sigur proprietarilor de locuințe care vor să se bucure de un nivel ridicat al calității vieții. Prima fază a dezvoltării a implicat construirea a 18 apartamente cu vedere superbă spre lac. Materialele și caracteristicile fiecărui apartament au fost atent selectate pentru a asigura consumul sustenabil de energie.

 

 

Camerele Wisenet

După finalizarea dezvoltării, peste 100 de camere Wisenet produse de Hanwha Techwin vor facilita monitorizarea fluxurilor de persoane și vehicule atunci când intră și circulă în zonele publice ale comunității.

6 camere Wisenet au fost inițial instalate în perioada construirii apartamentelor. Acestea au fost folosite pentru a asigura că procesele se desfășoară în conformitate cu regulile de sănătate și siguranță ale locației și pentru a monitoriza echipamentele valoroase.

„Am evaluat produsele mai multor producători, dar calitatea superbă a imaginilor capturate de camerele Wisenet a făcut ca decizia de a le recomanda pentru zona rezidențială să fie una ușoară pentru noi,” a declarat Henrik Carlsson, CCTV Product Manager pentru Elajo, una dintre cele mai mari companii instalatoare din Suedia, care a câștigat contractul de gestionare a proiectului.

„La fel de important, puterea masivă de procesare a chipset-urilor camerelor de tip open platform oferă clientului nostru posibilitatea de a folosi aplicații specializate, cum ar fi identificarea plăcuțelor de înmatriculare (ANPR), pentru a controla accesul vehiculelor în zona rezidențială.”

 

Selecția camerelor

Echipa tehnică și cea de pre-sales de la Hanwha Techwin Europe au lucrat îndeaproape cu Elajo în alegerea celor mai potrivite tipuri de camere pentru fiecare locație.

6 modele Wisenet au fost selectate pentru ca imaginile de calitate ridicată să fie capturate zi și noapte și să nu existe unghiuri moarte. Printre acestea se numără PTZ-ul 4K PNP-9200RH, care are iluminare IR încorporată. PNP-9200RH, care are un factor de protecție la temperii IP66 respectiv IK10, motiv pentru care PTZ-ul este potrivit pentru instalarea în mediile ostile, utilizează tehnologia de Scanare Progresivă pentru a asigura margini clare ale persoanelor și vehiculelor.

PTZ-urile PNP-9200RH instalate la intrarea în zona rezidențială au fost echipate cu soluția Wisenet Group ANPR care permite gestionarea automată a accesului mașinilor pe baza unei liste de tip white list și a releelor fizice din cameră. Dezvoltată de Hanwha Techwin în parteneriat cu compania expertă în analiză video inteligentă FF Group, soluția utilizează tehnologia de comunicare IP între camere, ceea ce face posibil ca până la 4 camere Wisenet Group ANPR să lucreze împreună, transmițând simultan date de la fiecare către o singură interfață web.

 

Wisenet WAVE

Imaginile de la toate cele 100 de camere vor fi afișate în dispeceratul zonei rezidențiale prin intermediul VMS-ului (video management software) Wisenet WAVE. Un instrument intuitiv de ‘drag & drop’ simplifică pentru operatori procesul de setare a afișării imaginilor live și înregistrate pe un singur ecran, cu layout-uri și dimensiuni care pot fi personalizate. Alte funcționalități principale includ control PTZ virtual care, cu doar câteva clickuri, permite operatorilor să facă zoom in și să vadă detaliile acțiunilor suspecte, în timp ce detecția de mișcare și funcțiile de analiză video inteligentă pot fi configurate să alerteze utilizatorul atunci când au loc incidente definite de acesta.

„Wisenet WAVE s-a dovedit a fi extrem de ușor de folosit iar faptul că operatorii pot, cu training minimal, să beneficieze de gama sa largă de funcționalități inovatoare reprezintă un avantaj semnificativ,” a declarat Henrik Carlsson. „De asemenea, a contribuit la reducerea costurilor de instalare, având o funcție de descoperire automată care presupune că mai multe camere conectate pot fi adresate și setate în doar câteva minute.”

 

Monitorizarea din mers

Pe lângă afișarea imaginilor în dispeceratul zonei rezidențiale, în cazul unui incident care necesită intervenție imediată, persoanele care patrulează vor putea să vadă orice fel de activitate de la distanță pe un smartphone sau o tabletă cu ajutorul unei aplicații de mobil Wisenet.

 

Camere Wisenet specificate:

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


CIOT-700M, mai mult decât un videointerfon
2018-11-12
    Gama de produse CIOT de la COMMAX beneficiază de servicii inteligente de tipul IoT (Internet of Things) și un CLOUD proprietar cu rol de integrare a posturilor de videointerfonie de interior din aceeași gamă. Fie că este vorba de un contact magnetic, detector de prezență, întrerupător sau o valvă de gaz, acestea pot fi de acum gestionate cu ușurință de videointerfoanele din seria CIOT.

citeste mai departe ...

Gama de produse CIOT de la COMMAX beneficiază de servicii inteligente de tipul IoT (Internet of Things) și un CLOUD proprietar cu rol de integrare a posturilor de videointerfonie de interior din aceeași gamă. Fie că este vorba de un contact magnetic, detector de prezență, întrerupător sau o valvă de gaz, acestea pot fi de acum gestionate cu ușurință de videointerfoanele din seria CIOT. Un post de interior CIOT-700M și CIOT-D20M permit transferul apelurilor către smartphone-uri prin intermediul aplicației COMMAX IP HOME IoT și o conexiune la internet în locația în care sunt instalate unitățile COMMAX.

 

CIOT-700M este un videointerfon de interior LED de 7 inch și rezoluție 1024x600 în carcasă metalică, ușor de instalat și configurat. Acesta este prevăzut cu o interfață ethernet 10/100 cu PoE, 1GRAM și o memorie EMMC de 8GB pentru stocare locală a imaginilor furnizate de postul de exterior. Având un procesor QUAD CORE Cortex A9, acesta poate gestiona atât detectori wireless, posturi de exterior cât și alte monitorare în configurație MASTER-SLAVE. Sistemul de operare care rulează pe CIOT-700M este ANDROID 6.0 iar postul de interior are în spate un LINUX.

Postul de exterior CIOT-D20M este prevăzut cu un panou frontal metalic și un buton de apelare touch. Rezoluția camerei este de 2 megapixeli, iar lentila are 130˚. Poate fi instalat atât îngropat cât și aplicat mulțumită flanșei de prindere care se regăsește în cutia produsului. Comunică cu postul de interior pe baza protocolului SIP, fluxurile video fiind codate H.264.

Având produsele instalate și alimentate, următorul pas constă în configurarea postului de interior CIOT-700M. Produsele COMMAX din familia CIOT vin cu o adresă IP de formatul 10.xxx.xxx.xxx. Dacă rețeaua în care sunt instalate aceste doua produse este diferită, atunci trebuie modificați parametri de rețea ai fiecărui echipament în conformitate cu structura rețelei.

Configurare rețea CIOT-700M

Se navighează în APPS->Settings->IP Ethernet și se activează opțiunea DHCP. Astfel, monitorul va primi un IP din pool-ul de IP-uri oferite de routerul din locație. Se scoate bifa de pe DHCP pentru păstrarea în permanență a adresei IP.

Următorul pas în configurarea postului de interior constă în înregistrarea acestuia în CLOUD-ul COMMAX. Se navighează în APPS->Sign Up de unde se definește un ID asociat postului CIOT-700M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Definire cont de utilizator CLOUD COMMAX

 

Înregistrare post de exterior

Posturile de exterior CIOT-D20M pot fi înregistrate navigând în meniul APPS->DOOR.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas 1. Pentru a scana rețeaua de date, se apasă opțiunea “+Door Camera Register”.

Pas 2. Se ține apăsat minim 5 secunde butonul postului CIOT-D20M. Monitorul va afișa toate posturile de interior din rețea care nu au fost înrolate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas 3. Apăsând butonul “Preview”, imagini live furnizate de postul de exterior vor fi afișate. Procesul de înregistrare se încheie pin apăsarea butonului Registration.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Înregistrare camere IP

CIOT-700M permite înrolarea și accesarea de fluxuri video de la camere IP compatibile cu protocolul ONVIF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAS 1. Se navighează în meniul APPS->CCTV. Se va afișa o listă cu toate camerele IP din rețea.

 

 

 

 

 

 

 

 

PAS 2. Se apasă butonul preview al camerei care va fi înrolată și se introduc datele de conectare. Procedura de înrolare se încheie prin apăsarea butonului Registration.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recepționare apeluri pe smartphone-uri

Utilizatorii sistemelor de videointerfonie COMMAX CIOT pot beneficia de controlul de la distanță al ușii prin intermediul aplicației COMMAX IP HOME IoT compatibilă cu Android și iOS.

Odată instalată, utilizatorul trebuie doar să introducă ID-ul și parola utilizate în etapa de înregistrare post interior în platforma CLOUD COMMAX. Activând serviciile de tipul push notification, apelurile video pot fi recepționate chiar și în momentul rulării aplicației în background.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spor la proiecte!

Cristian

 


Hanwha Techwin introduce camerele Wisenet X din oțel inoxidabil
2018-10-31
    Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet X prin introducerea a 4 noi camere dome din oțel inoxidabil.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet X prin introducerea a 4 noi camere dome din oțel inoxidabil.

Camerele dome, care sunt extrem de rezistente la coroziune și acid, sunt concepute atât pentru mediile industriale unde se folosesc substanțe chimice cât și pentru aplicațiile offshore și de transport.

Construite din oțel inoxidabil de standard SUS316L, noile camere dome au o listă lungă de funcționalități inovatoare care se regăsesc și în alte camere din premiata serie de tip open platform Wisenet X care, la lansarea ei în 2017, a redefinit standardul pentru camerele HD. Alimentate de cel mai puternic chipset încorporat vreodată într-un portofoliu de camere, camerele Wisenet sunt dotate cu cea mai bună tehnologie Wide Dynamic Range (WDR) de 150dB din lume și cu cea mai bună lentilă varifocală motorizată de apertură F0.94 pentru condiții de iluminare redusă.

Camerele din seria Wisenet X au compresie H.265 și WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Când WiseStream II este combinat cu compresia H.265, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% în comparație cu tehnologia H.264 actuală. Acest lucru face ca seria Wisenet X de la Hanwha Techwin să fie una dintre gamele de camere cu cele mai reduse cerințe de bandă.

 

Cele 4 modele sunt:

 • Wisenet XNP-6320HS cameră PTZ dome de 2MP cu zoom optic de 32x

 • Wisenet XNV-6120RS 2MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare

 • Wisenet XNV-6080RS 2MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare și cu lentilă varifocală motorizată

 • Wisenet XNV-8080RS 5MP cameră dome IR rezistentă la acțiuni de vandalizare

Am dezvoltat aceste noi produse din oțel inoxidabil pentru a acoperi nevoile clienților care operează în condiții dificile de operare dar își doresc să beneficieze de tehnologia inovatoare încorporată în seria Wisenet,” a declarat Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe. „Integratorii de sisteme care instalează aceste camere ultra robuste pot să o facă știind că vor fi eficiente indiferent dacă sunt folosite pentru securitate, pentru sănătate și siguranță sau pentru scopuri de monitorizare a performanței.”

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hanwha Techwin introduce sistemul de Poziționare din seria Wisenet T
2018-10-31
    Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet T prin adăugarea sistemului de Poziționare de 2 megapixeli Wisenet TNU-6320.

citeste mai departe ...

Hanwha Techwin și-a extins seria de camere Wisenet T prin adăugarea sistemului de Poziționare de 2 megapixeli Wisenet TNU-6320.

Camerele din seria Wisenet T sunt concepute pentru a captura imagini HD în condiții de mediu dificile, iar noul membru, Wisenet TNU-6320, nu e o excepție de la regulă. Cu o carcasă din duraluminiu, sistemul Wisenet TNU-6320 poate să funcționeze eficient chiar și când temperatura exterioară ajunge la 55°C sau la -40°C.

 

Rotire 360° continuă

Sistemul Wisenet TNU-6320 cu filtru ICR poate fi programat să se rotească încontinuu 360° pentru a monitoriza o zonă vastă și oferă operatorilor flexibilitatea de a selecta din până la 255 poziții presetate care pot fi programate.

O gamă largă de funcționalități asigură că Wisenet TNU-6320 oferă imagini optimizate în orice situație. Acestea includ: Scanare Progresivă, care oferă imagini clare pentru persoanele și obiectele aflate în mișcare, Wide Dynamic Range (WDR), care cu valori mai mari de 120dB sunt capabile de a produce imagini în condiții de iluminare puternică din planul secundar al scenei, defog, Stabilizare digitală a imaginii și o lentilă varifocală motorizată.

Oferind compresii H.264 și MJPEG și având un slot de memorie SD/SDHC/SDXC pentru a asigura înregistrarea automată a fluxurilor video în cazul unei perturbări în rețea, camera Wisenet TNU-6320 mai asigură detecția de mișcare și numeroase tipuri de analiză video inteligentă cum ar fi linie virtuală, prezență/absență, detecție facială și sabotaj.

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Hanwha Techwin introduce noile camere termice Wisenet VGA
2018-10-31
    Gama Wisenet oferă acum și mai multă flexibilitate și diversitate prin introducerea noilor camere termice de rezoluție VGA.

citeste mai departe ...

Gama Wisenet oferă acum și mai multă flexibilitate și diversitate prin introducerea noilor camere termice de rezoluție VGA.

Cele 5 noi camere termice rezistente la acțiuni de vandalizare din seria Wisenet T, capabile să captureze imagini cu rezoluție de până la 640 x 480 pixeli, sunt concepute pentru a detecta obiecte și persoane în condiții de mediu dificile, cum ar fi prezența fumului, a zăpezii, a ploii torențiale și a ceții, lucru care nu este întotdeauna posibil pentru camerele tradiționale. În plus, camerele reprezintă o soluție eficientă pentru proiectele în care există preocupări legate de poluarea cauzată de lumină excesivă.

Camerele Wisenet sunt din ce în ce mai cerute în proiectele din toată Europa cu locații multiple, cu nevoi ridicate de securitate și cu rol vital în funcționarea unei organizații, iar aceste camere termice noi ne vor întări abilitatea de a asigura soluții robuste, indiferent de condițiile operaționale,” a declarat Bob (H.Y.) Hwang Ph.D., Managing Director la Hanwha Techwin Europe. „Gama noastră de camere este acum și mai formidabilă prin introducerea seriei Wisenet T. Împreună cu camerele noastre Wisenet P, Q, X și HD+, acestea ne plasează într-o poziție foarte puternică de a acopri cerințele aplicațiilor pentru aeroporturi, autogări, gări, supravegherea orașelor, ferme solare și monitorizarea traficului.”

 

O mulțime de funcționalități

Toate modele din seria Wisenet T sunt dotate cu funcții de analiză audio, care permit recunoașterea sunetelor critice cum ar fi focurile de armă, exploziile, strigătele și geamurile sparte. Alte funcționalități includ detecția schimbărilor de temperatură, șocurilor, direcției de mișcare a obiectelor și persoanelor, vagabondajului și a sabotajului.

Senzorii Gyro încorporați oferă stabilizare exactă, care se activează când o cameră e perturbată de vânt sau vibrații, rezultând în imagini mai stabile.

Funcții cum ar fi audio bidirecțional, detecția de mișcare și predarea detecției de mișcare se regăsesc printre funcțiile de bază. În condițiile întreruperii comunicării cu sistemele de înregistrare, ca NVR-uri sau software-uri de management video, camerele Wisenet T pot înregistra pe un card micro SD/SDHC/SDXC în vederea continuității fluxurilor video.

Se poate alege între compresia H.265, H.264 sau MJPEG, și este inclusă tehnologia WiseStream II, o tehnologie complementară de compresie care controlează în mod dinamic codarea, echilibrarea calității și compresia în funcție de mișcarea din imagine. Când WiseStream II este combinat cu compresia H.265, eficiența la nivel de bandă este îmbunătățită cu până la 99% în comparație cu tehnologia H.264 actuală.

 

Cele 5 camere termice din seria T sunt:

 • Wisenet TNO-4030T: Lentilă fixă de 13mm. Distanța față de obiecte minim 5m

 • Wisenet TNO-4040T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 11m

 • Wisenet TNO-4041T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 11m. Montaj Pan/Tilt

 • Wisenet TNO-4050T: Lentilă fixă de 36mm. Distanța față de obiecte minim 36m

 • Wisenet TNO-4051T: Lentilă fixă de 19mm. Distanța față de obiecte minim 36m. Montaj Pan/Tilt

 

(Articol original)

Spor la proiecte!

Alina


Vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow a camerelor IP
2018-10-10
    Notificarea oficială a Hikvision-ului pentru echipamentele cu o vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow.

citeste mai departe ...

Notificare importantă de securitate – Vulnerabilitate de tipul Buffer Overflow pentru unele camere IP Hikvision

 

O vulnerabilitate de tipul buffer overflow în camerele IP Hikvision permite unui hacker transmisia unor mesaje dedicate echipamentelor afectate. Datorită acestei vulnerabilități, hackerii pot exploata sistemul în vederea rulării unor scripturi în scopuri distructive. Hikvision recomandă actualizarea imediată a versiunilor de firmware ale echipamentelor care se regăsesc în listele de mai jos la versiunile indicate.

Echipamente afectate

Camere IP FIXE

  

 Cod Produs

Versiune de firmware afectată

Versiune recomandată

Link download

 firmware

DS-2CD2xx5
DS-2CD2xx3

V5.5.0 build170725 to V5.5.52 build180511

V5.5.61 build180718 sau  mai recent

Download link

DS-2CD3xxx

V5.5.0 build170725 to V5.5.60 build180515

V5.5.61 build180718 sau mai recent

Download link

DS-2CD1X43
DS-2CD1X53

V5.5.2 build170920 to V5.5.52 build180523

V5.5.53 build180716 sau mai recent

Download link

DS-2CD2X12FWD
DS-2CD2X22FWD
DS-2CD2X42FWD
DS-2CD2X52F

V5.5.0 build170725 to V5.5.52 build180427

V5.5.53 build180730 sau mai recent

Download link

DS-2CD4x26EFWD
DS-2CD4BxxFWD
DS-2CD4CxxFWD
DS-2CD4DxxFWD
DS-2XMxxxx

V5.5.0 build170914 to V5.5.52 build180601

V5.5.53 build180719 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x01-I

V5.5.5 build180207 to V5.5.52 build180620

V5.5.53 build180717 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x23

V5.5.2 build171013 to V5.5.52 build180522

V5.5.53 build180713 sau mai recent

Download link

DS-2CD1x21

V5.5.4 build180104 to V5.5.52 build180626

V5.5.53 build180717 sau mai recent

Download link

 

Camere IP PTZ

 

Cod Produs

Versiune de firmware afectată

Versiune recomandată

Link download

 firmware

DS-2DF5xxx
DS-2DF6xxx
DS-2DF7xxx
DS-2DF8xxx
DS-2DT6223

V5.5.2 build171201 and previous versions*

V5.5.71 build180723 sau mai recent

Download link

DS-2DE4xxxW
DS-2DE5xxxW
DS-2DE7xxxW

V5.5.6 build180408 and previous versions*

V5.5.71 build180725 sau mai recent

Download link


 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Camerele IP PTZ cu versiunea de firmware 5.4.0 nu sunt afectate.

 

Spor la proiecte!

Cristian


IRIDE pasiune italiană
2018-10-05
    Noile telecomenzi cu patru canale Beninca

citeste mai departe ...

IRIDE pasiune italiană

Beninca continuă producția de echipamente și accesorii specifice având la bază pasiunea pentru eleganță în stil italian. Toamna aceasta a sosit rândul accesoriilor să suporte un upgrade de la design-ul deja cunoscut la ceea ce acum poartă denumirea de familia Iride. Noua linie de accesorii reprezintă demonstrația clară, în viziunea celor de la Beninca, a reinterpretării obiectelor tradiționale în noi forme. Două telecomenzi cu forme inovatoare și o alegere perfectă de contrast între alb, negru și crom definește personalitate și un stil original.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele două telecomenzi sunt realizate din materiale de calitate ridicată, având partea posterioară din metal. Prevăzute cu 4 canale de transmisie în 433.92MHz acestea pot controla automatizările Beninca, fiind prevăzute cu tehnologie proprietară ARC (Advanced Rolling Code), Rolling Code (cod săritor), respectiv cod fix (fixed code).

Telecomanda albă, IRI.TX4AK, combină cele două tehnologii ARC și cod fix, iar varianta neagră, IRI.TX4VA este capabilă de ARC și cod săritor.

Transmițătoarele sunt prevazute cu o baterie alcalină de 12V A23, iar operarea acestora este posibilă într-o plajă de temperaturi cuprinsă între -20 ºC și 50 ºC.

Comparativ cu telecomenzile TO.GO, acestea sunt o idee mai mari, având dimensiunile de 68x40.5x14mm.

BENINCA, TECHNOLOGY TO OPEN

 

Spor la proiecte!

Cristian


Sistemul 4-4-4 de la COMMAX: primele impresii
2018-09-24
    Noul sistem de videointerfonie COMMAX pentru proiecte rezidențiale

citeste mai departe ...

COMMAX, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de interfonie și videointerfonie lansează o nouă gamă de produse 4-4-4 dedicate proiectelor rezidențiale unifamiliare. Monitoarele vin cu un plus în ceea ce privește designul și feelingul utilizării, iar posturile de exterior păstrează același design compact al renumitului post de exterior DRC-40K, însă rezoluția senzorului este net superioară, mai exact 1.3 megapixeli.          

Denumirea comercială 4-4-4 indică și configurația maximă a sistemului. Un sistem complet poate fi compus din 4 monitoare de interior, 4 camere de exterior, dintre care 2 posturi de exterior și două camere CCTV AHD de rezoluție maximă 1.3MP, iar ultimul 4 din codificare indică 4 conexiuni, fiecare monitor de interior poate apela oricare din celelalte trei monitoare din componența sistemului.

Cu alte cuvinte, un apel efectuat la oricare dintre cele două posturi de exterior ajunge la fiecare dintre cele 4 posturi de interior. Se depășește bariera tehnologică a produselor COMMAX conform căreia la un singur post de exterior video se pot conecta în paralel doar două posturi de interior.

Monitoarele pot înregistra la detecție de mișcare surprinsă atât de către posturile de exterior cât și de camerele video. Utilizatorii pot verifica înregistrările din meniul monitoarelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de exterior

Posturile de exterior compatibile cu sistemul 4-4-4 sunt atât cele consacrate, ca DRC-40K, DRC-4CH, DRC-4GNS2, DRC-40KPT, care vin cu un senzor de aproximativ 0.52 megapixeli, dar și noul post de exterior DRC-40KHD prevăzut cu un senzor de 1.3 megapixeli. Din punctul de vedere al design-ului, acesta este identic cu DRC-40K. Este prevăzut cu 2 leduri de iluminare și o cameră cu un unghi de vizualizare orizontal de 86°, respectiv cel vertical de 66°. Asemenea DRC-40K, lentila camerei poate fi ajustată pe verticală cu ± 12°. Este alimentat pe 12V din postul de interior master, la o distanță de 50 de metri și o secțiune a cablului de ∅ 0.65. Postul poate fi montat doar aparent, iar dimensiunile acestuia sunt 96mm(lățime) x 155mm(înălțime) x 32.5mm(adâncime).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de interior

Posturile de interior care fac parte din familia 4-4-4 sunt de două tipuri, cu receptor CDV-704MHA și fără receptor CDV-704MA. Fiecare model în parte poate fi comandat în varianta pe alb sau gri. Dispaly-ul posturilor este de 7” cu touch screen. În configurația 4-4-4 se pot conecta maxim 4 astfel de monitoare, iar dintre cele 4 doar unul este master, celelalte fiind slave.

Conectarea posturilor de exterior se realizează doar la nivelul postului master, pe un cablaj de patru fire. De asemenea, la postul master se pot conecta două camere AHD de rezoluție maximă 1.3 megapixeli.

Odată interconectate și setate corespunzător, o nouă funcție introdusă de COMMAX constă în intercomunicarea audio dintre posturile de interior. Nu mai există posibilitatea conectării unei extensii audio similar cu CDV-70P, CDV-43N etc.

Monitoarele pot salva snaphshot-uri sau clipuri video pe un card SD. Clipurile video pot fi salvate doar în cazul în care acestea sunt prevăzute cu un card micro SD de maximum 32GB. Dacă nu sunt prevăzute cu un card, monitoarele pot stoca doar snapshot-uri. Memoria internă a monitorului permite stocarea a maxim 50 de poze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operare

Implicit, posturile de interior vin cu un ID de comunicare care are valoarea 1. Într-un sistem complet cu 4 monitoare, postul de interior master va avea ID-ul 1, iar celelalte trei posturi de interior vor deveni slave odată cu setarea ID-urilor 2, 3, respectiv 4. Aceste setări pot fi efectuate din meniul Options->ETC->ID Settings.

Dacă un vizitator inițiază un apel, acesta se va propaga tuturor posturilor de interior. Indiferent de postul de interior de la nivelul căruia se va răspunde apelului respectiv, funcțiile de monitorizare CCTV și intercomunicație nu vor mai fi valide pentru celelalte posturi de interior.

In stare stand-by, utilizatorul poate accesa imagini live și de la camerele CCTV conectate. Pentru aceasta se apasă butonul CCTV și se alege una dintre cele două camere video. Din interfața de vizualizare live, utilizatorul poate iniția înregistrarea video care în final nu poate avea mai mult de 60s. Pe durata acestui proces, funcția de monitorizare CCTV și intercomunicație pentru celelalte posturi de interior nu este posibilă. Înregistrările video pot fi accesate din meniul principal al monitorului, accesând submeniul Playback.

Din meniul Options al fiecărui post de interior pot fi efectuate setări asupra modului de înregistrare (foto sau video), volumului conversației, a touch-ului, melodia de apel pentru intercomunicare, precum și a tonurilor de apel pentru fiecare post de exterior în parte. Se pot realiza operații de formatare a cardului micro-SD, setări de dată și oră și alte setări specifice afișajului (contrast, luminozitate, mod stand-by etc).

 

Spor la proiecte!

Cristian


DRC-4CPNK, noul videointerfon COMMAX cu control acces
2018-09-04
    Luna septembrie introduce noi produse în portofoliul Secpral. Printre acestea se numără primul post de exterior de videointerfonie COMMAX cu capabilitate de control acces pentru o casă unifamiliară.

citeste mai departe ...

Luna septembrie introduce noi produse în portofoliul Secpral. Printre acestea se numără primul post de exterior de videointerfonie COMMAX cu capabilitate de control acces pentru o casă unifamiliară.

Prevăzut cu un senzor CMOS de dimensiune 1/3" și rezoluție 0.52 megapixeli, acesta comunică pe 4 fire cu polaritate cu posturile video de interior. În condiții de iluminare redusă, un led alb furnizează cantitatea minimă de lumină necesară producerii de imagini lizibile pe timp de noapte. Unghiul de vizualizare pe orizontală este 48.6°, iar cel pe verticală 37.5°.

Spre deosebire de modelele clasice COMMAX de posturi de videointerfonie de exterior, DRC-4CPNK poate comanda deschiderea a două yale electromagnetice cu ajutorului unui cod de acces.

Volumul conversației poate fi ajustat cu o șurubelniță de dimensiuni reduse prin reglarea potențiometrului de pe panoul posterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alimentarea se realizează dintr-o sursă externă de alimentare de 12VDC, iar consumul în regim de funcționare este de 4.2W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRC-4CPNK este prevăzut cu o tastatură numerică cu 6 butoane pentru garantarea accesului pe bază de cod.

Ca dimensiuni fizice, acesta are o lățime de 59mm, înălțime de 164mm și 42mm adâncime. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utilizare

Codul implicit de comandă deschidere yala este 1234, însă se recomandă schimbarea acestuia din considerente de securitate.

Procedura de schimbare cod

 1. Țineți apăsat butonul Enter pentru mai mult de două secunde. Se va auzi un bip scurt iar LED-ul butonului de apelare este activ.
 2. Introduceți codul implicit de acces, 1234.
 3. Țineți din nou butonul Enter apăsat timp de câteva secunde. Ledul butonului de acces va funcționa intermitent. Introduceți noul cod din 4 până la 12 digiți.
 4. Apăsați din nou butonul Enter pentru memorarea noului cod.

Procedura de deschidere ușă

DRC-4CPNK poate comanda deschiderea a doua uși de acces utilizând următoarele secvențe:

Pentru prima ușă se apasă butonul 1, urmat de Enter, apoi parola și din nou Enter.

Pentru a doua ușă se apasă butonul 2, urmat de Enter, apoi parola și din nou Enter.

 

Spor la proiecte!

Cristian

 
Secpral utilizează fişiere de tip cookie pentru ca oferta noastra sa fie relevanta respectiv pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dvs. pe Website-ul nostru. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru va rugăm să alocati timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Sunt de acord
Website-ul este in lucru in vederea imbunatatirii experientei dvs.
Va multumim pentru intelegere.

OK