Noutati si promotii curente /// Transport gratuit la comenzile plasate pe secpral.ro /// Fa-ti cont pe secpral.ro. Conturile se activeaza in 1-2 zile lucratoare de la trimiterea solicitarii.
Interconectarea dispozitivelor IoT devine un trend des intalnit la cei mai mari producatori de sisteme de securitate. Aceasta integrare atrage dupa sine si sporirea riscurilor in fata atacurilor externe, insa Hikvision isi concentreaza un procent ridicat de resurse in asigurarea unui nivel ridicat de securitate al produselor dezvoltate de acestia cu implicari din partea departamentelor de R&D, productie si furnizare.
Hikvision pune la dispozitia tuturor entuziastilor si specialistilor din securitate un whitepaper care contine informatii despre posibilele riscuri la care este expus un echipament IoT conectat la internet si modul proprietar de reducere a acestora prin procedee dedicate Hikvision. Acest document poate fi descarcat de aici. Prezentul articol face un scurt rezumat al subiectelor dezbatute in documentul Hikvision Product Security White Paper.
Arhitectura securitatii produselor
Arhitectura securitatii produselor asigura securitatea acestora in baza a cinci criterii: securitatea dispozitivelor, datelor, aplicatiei, retelei si protectia datelor cu caracter personal. Cele cinci citerii cumuleaza un numar ridicat de tehnologii toate avand ca scop asigurarea securitatii echipamentelor.
Prin design, securitatea dispozitivelor asigura integritatea acestora atat la nivel hardware cat si software. Aceasta masoara fiecare pas de functionare e echipamentului, de la prima pornire pana la actualizarea de software. Toti acesti pasi vor fi analizati in modul Secure Booting, Software Update, Security Chip, Security Shell si Key Management.
Protectia datelor - Prin intermediul unor tehnologii criptografice, produsele Hikvision asigura atat protectia datelor de configurare cat si a celor de utilizare.
Criptare elemente de stocare - Datele video & audio de exportat pe un suport de memorie mobil pot fi criptate in vederea evitarii scurgerii de informatii.
Watermark digital - Semnarea digitala are ca scop pastrarea integritatii fisierelor, verificarea realizandu-se doar cu software-uri dedicate.
Securitatea fisierelor video&audio - Echipamentele Hikvision asigura un nivel ridicat de protectie a datelor atat pe durata codarii cat si a etapelor de transfer.
Semnarea aplicatiilor - Absolut toate aplicatiile publicate de catre Hikvision sunt semnate cu certificate recunoscute de Hikvision.
Securitatea componentelor - Echipe de testare vor analiza si verifica consistenta codurilor sursa. Vechile componente cu vulnerabilitati vor fi detectate si eliminate.
Control acces - Drepturile de utilizare si controlul accesului pentru echipamentele Hikvision sunt gestionate in mod uniform.
Autentificare - Sistemele monitorizeaza incercarile neautorizate de autentificare si le limiteaza la un numar predefinit, de regula 6 incercari.
Auditul de loguri - Absolut toate interventiile asupra echipamentelor sunt contorizate pentru verificari ulterioare.
Criptare - Dispozitivele Hikvision suporta algoritmi de critpare cu un nivel ridicat de securitate, de exemplu SHA256.
Odata cu dezvoltarea rapida si patrunderea pe piata de consum a IoT, acestea in mod implicit sunt conectate la Internet, motiv pentru care apar si noi provocari pe partea de securitate. Hikvision integreaza tehnologii performante conforme ultimelor standarde de conectivitate a datelor in retele de calculatoare. Unele servicii ca Telnet sau FTP sunt dezactivate sau chiar inlaturate pentru a reduce riscurile de aparitie a unor atacuri neautorizate.
Hikvision se conformeaza legilor cu privire la protectia datelor ca Chinese Cybersecurity Law si General Data Protection Regulation (GDPR). Potrivit celor mai bune practici din industrie, Hikvision integreaza concepte de securitate a datelor si protectia intimitatii de tipul end-to-end, de la dezvoltarea de noi tehnologii, dezvoltare de produse, verificare, testare si furnizare de servicii after-sales.
Mai multe detalii se regasesc in documentul publicat de Hikvision.
Spor la proiecte,
Cristian