Noutati si promotii curente /// Transport gratuit la comenzile plasate pe secpral.ro /// Fa-ti cont pe secpral.ro. Conturile se activeaza in 1-2 zile lucratoare de la trimiterea solicitarii.
Hikvision pune la dispoziția posesorilor de DVR-uri TurboHD posibilitatea înregistrării fluxurilor video direct în cloud prin intermediul platformelor gratuite de pe piață, ca Dropbox, Google Drive și OneDrive. Această posibilitate a fost introdusă începând cu versiunea de firmware 3.4.52, compatibilă cu DVR-urile TurboHD.
În acest articol vor fi listați pașii necesari pentru configurarea unui DVR, modelul DS-7204HUHI-F1/N, în vederea salvării fluxurilor video într-un cont de Dropbox.
Pentru a beneficia de această funcționalitate, vom avea nevoie de următoarele:
Un înregistrator Hikvision cu versiunea de firmware începând cu 3.4.52
Un cont de Dropbox
Portforward pentru cele trei porturi de comunicare specifice echipamentelor Hikvision și accesibilitate din Internet, mai exact, portul web, implicit 80, portul de dispozitiv, 8000 și portul rtsp 554
Setările se vor realiza prin intermediul interfeței web a DVR-ului. Pentru aceasta este nevoie de un laptop sau un PC în aceeași rețea cu DVR-ul și nu numai. DVR-ul fiind accesibil din internet, interfața web a acestuia poate fi accesată prin intermediul unui web browser ca IE și introducând un URL de forma http://adresa_ip_wan:port_http, unde adresa_ip_wan reprezintă adresa externă a routerului în spatele căruia se află înregistratorul, iar port_http, reprezintă portul HTTP forwardat în router.
Întâi trebuie să ne asigurăm că DVR-ul respectă condițiile conectării la un cont de Dropbox. Pentru aceasta, se navighează în meniul Configurartion->System Settings de unde se verifică dacă firmware-ul existent este 3.4.52 sau mai recent. În caz contrar, se recomandă efectuarea unui update de firmware la o versiune compatibilă. Pentru aceasta, se poate accesa portalul tehnic pus la dispoziție de HIKVISION unde se poate căuta o versiune mai recentă.
În vederea stocării în cloud, DVR-urile Hikvision transmit fluxurile video de tipul sub-stream. Prin urmare, acesta trebuie setat ca atare. Se navighează în opțiunea Video/Audio->Video de unde se va selecta canalul pentru care se vor transmite datele în Dropbox. Rezoluția maximă de înregistrare pentru fluxul de tipul sub-stream este de 704x480.
Următorul pas constă în setarea evenimentului. Pentru aceasta se navighează în opțiunea Storage->Storage Settings, se alege canalul pentru care se va stoca în cloud sub-streamul, se activează funcția de record schedule, tipul de eveniment event și se definește intervalul orar conform căruia DVR-ul va transmite în cloud sub-streamul camerei dorite.
Din aceeași interfață se accesează opțiunea Advanced de unde poate fi setat timpul de pre și post înregistrare. De asemenea, pentru ca DVR-ul să transmită fluxul video în cloud, trebuie selectat tipul fluxului ca Double Stream.
Apoi, din opțiunea Event->Basic Event, se activează funcția Enable Alarm Input Handling, iar ca metodă de acțiune, Linkage Method, se activează funcția Upload Picture to Cloud. Setările sunt salvate dând click pe butonul Save.
Pasul următor constă în asocierea DVR-ului cu un cont de Dropbox. Pentru aceasta se va naviga în meniul Storage->Storage Management->Cloud Storage. Se activează funcția Enable Cloud Storage. Din lista de tipul drop-down vor fi disponibile pe lângă DropBox și alte servicii de stocare cloud gratuite ca Google Drive și OneDrive. Se va selecta opțiunea DropBox și se va da click pe butonul Get. La click pe acest buton, o nouă pagină se va deschide, care va cere permisiunea acesării contului de Dropbox de către DVR în vederea transmiterii și stocării de fluxuri video sub-stream. Se va da click pe butonul Allow.
În aceeași fereastră se va genera automat un cod de accesare. Acesta trebuie copiat și completat în câmpul Authorization Code. Salvările sunt propagate în DVR prin click pe butonul Save. Dacă setările au fost efectuate cu succes, starea acestei funcții va deveni din offline, online.
Din contul de Dropbox se poate observa faptul că s-a creat în mod automat un fișier denumit Record. La generarea unui eveniment pe canalul 1, cum ar fi detecția de mișcare, în folderul Record se va crea automat un nou subfolder al cărui nume va consta în anul, luna și ziua generării evenimentului. Dacă vom avea mai multe evenimente de tipul detecție de mișcare generate, toate acestea vor fi salvate în același subfolder, mai exact A1 (care e de fapt canalul pentru care s-au efectuat setările de înregistrare în cloud). Dacă aceste setări s-au efectuat pentru mai multe canale, se va crea automat câte un subfolder pentru fiecare canal, fiecare cu numele canalului.
Formatul clipurilor video este .mp4. Acestea pot fi redate printr-un click pe numele înregistrării. Pe lângă redare cu ajutorul player-ului încorporat, aceste fișiere pot fi descărcate sau împărtășite cu alți utilizatori de Dropbox.
În concluzie, DVR-urile HIKVISION TurboHD permit utilizatorilor să stocheze în cloud sub-streamul canalelor video. Este o variantă gratuită de redundanță oferită de Hikvision în combinație cu platformele de stocare gratuite.
În general, consumatorii sunt deschiși spre serviciile gratuite, însă un sistem de securitate joacă un rol important în desfășurarea unei afaceri sau în asigurarea siguranței unei locuințe și se recomandă, totuși, utilizarea soluțiilor profesionale pentru acest tip de aplicații.
Există companii ca Genetec care, prin serviciul Stratocast, oferă utilizatorilor posibilitatea alegerii unui plan de stocare în funcție de rezoluție, rata cadrelor, calitate și durata de retenție a înregistrărilor, toate acestea reflectându-se într-un cost lunar.
Însă e bine de știut că Hikvision oferă posibilitatea stocării fluxurilor video în cloud pentru cazurile în care e preferată această opțiune.
Spor la proiecte!
Cristian