NOU: Oferta Secpral se extinde cu sistemele ANTIEFRACTIE WIRELESS DE LA AJAXVezi produsele. /// Vrei cont pe platforma B2B secpral.ro? Da click pe LOGIN -> Inregistrare client, completeaza informatiile necesare si iti vom activa contul in 1-2 zile lucratoare.

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

CONTROL ACCESCONTROL ACCES
INTERFOANEINTERFOANE

INTERFOANE

INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

Soluții de înregistrare în cloud de la Hikvision

Hikvision pune la dispoziÈ›ia posesorilor de DVR-uri TurboHD posibilitatea înregistrării fluxurilor video direct în cloud prin intermediul platformelor gratuite de pe piață, ca Dropbox, Google Drive È™i OneDrive. Această posibilitate a fost introdusă începând cu versiunea de firmware 3.4.52, compatibilă cu DVR-urile TurboHD.

În acest articol vor fi listaÈ›i paÈ™ii necesari pentru configurarea unui DVR, modelul DS-7204HUHI-F1/N, în vederea salvării fluxurilor video într-un cont de Dropbox.

Pentru a beneficia de această funcționalitate, vom avea nevoie de următoarele:

  • Un înregistrator Hikvision cu versiunea de firmware începând cu 3.4.52

  • Un cont de Dropbox

  • Portforward pentru cele trei porturi de comunicare specifice echipamentelor Hikvision È™i accesibilitate din Internet, mai exact, portul web, implicit 80, portul de dispozitiv, 8000 È™i portul rtsp 554

Setările se vor realiza prin intermediul interfeÈ›ei web a DVR-ului. Pentru aceasta este nevoie de un laptop sau un PC în aceeaÈ™i reÈ›ea cu DVR-ul È™i nu numai. DVR-ul fiind accesibil din internet, interfaÈ›a web a acestuia poate fi accesată prin intermediul unui web browser ca IE È™i introducând un URL de forma http://adresa_ip_wan:port_http, unde adresa_ip_wan reprezintă adresa externă a routerului în spatele căruia se află înregistratorul, iar port_http, reprezintă portul HTTP forwardat în router.

Întâi trebuie să ne asigurăm că DVR-ul respectă condiÈ›iile conectării la un cont de Dropbox. Pentru aceasta, se navighează în meniul Configurartion->System Settings de unde se verifică dacă firmware-ul existent este 3.4.52 sau mai recent. În caz contrar, se recomandă efectuarea unui update de firmware la o versiune compatibilă. Pentru aceasta, se poate accesa portalul tehnic pus la dispoziÈ›ie de HIKVISION unde se poate căuta o versiune mai recentă.

 

 

 

 

 

 

 

 

În vederea stocării în cloud, DVR-urile Hikvision transmit fluxurile video de tipul sub-stream. Prin urmare, acesta trebuie setat ca atare. Se navighează în opÈ›iunea Video/Audio->Video de unde se va selecta canalul pentru care se vor transmite datele în Dropbox. RezoluÈ›ia maximă de înregistrare pentru fluxul de tipul sub-stream este de 704x480.

Următorul pas constă în setarea evenimentului. Pentru aceasta se navighează în opÈ›iunea Storage->Storage Settings, se alege canalul pentru care se va stoca în cloud sub-streamul, se activează funcÈ›ia de record schedule, tipul de eveniment event È™i se defineÈ™te intervalul orar conform căruia DVR-ul va transmite în cloud sub-streamul camerei dorite.

Din aceeaÈ™i interfață se accesează opÈ›iunea Advanced de unde poate fi setat timpul de pre È™i post înregistrare. De asemenea, pentru ca DVR-ul să transmită fluxul video în cloud, trebuie selectat tipul fluxului ca Double Stream.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apoi, din opÈ›iunea Event->Basic Event, se activează funcÈ›ia Enable Alarm Input Handling, iar ca metodă de acÈ›iune, Linkage Method, se activează funcÈ›ia Upload Picture to Cloud. Setările sunt salvate dând click pe butonul Save.

Pasul următor constă în asocierea DVR-ului cu un cont de Dropbox. Pentru aceasta se va naviga în meniul Storage->Storage Management->Cloud Storage. Se activează funcÈ›ia Enable Cloud Storage. Din lista de tipul drop-down vor fi disponibile pe lângă DropBox È™i alte servicii de stocare cloud gratuite ca Google Drive È™i OneDrive. Se va selecta opÈ›iunea DropBox È™i se va da click pe butonul Get. La click pe acest buton, o nouă pagină se va deschide, care va cere permisiunea acesării contului de Dropbox de către DVR în vederea transmiterii È™i stocării de fluxuri video sub-stream. Se va da click pe butonul Allow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În aceeaÈ™i fereastră se va genera automat un cod de accesare. Acesta trebuie copiat È™i completat în câmpul Authorization Code. Salvările sunt propagate în DVR prin click pe butonul Save. Dacă setările au fost efectuate cu succes, starea acestei funcÈ›ii va deveni din offline, online.

 

 

 

 

 

 

 

 

Din contul de Dropbox se poate observa faptul că s-a creat în mod automat un fiÈ™ier denumit Record. La generarea unui eveniment pe canalul 1, cum ar fi detecÈ›ia de miÈ™care, în folderul Record se va crea automat un nou subfolder al cărui nume va consta în anul, luna È™i ziua generării evenimentului. Dacă vom avea mai multe evenimente de tipul detecÈ›ie de miÈ™care generate, toate acestea vor fi salvate în acelaÈ™i subfolder, mai exact A1 (care e de fapt canalul pentru care s-au efectuat setările de înregistrare în cloud). Dacă aceste setări s-au efectuat pentru mai multe canale, se va crea automat câte un subfolder pentru fiecare canal, fiecare cu numele canalului.

Formatul clipurilor video este .mp4. Acestea pot fi redate printr-un click pe numele înregistrării. Pe lângă redare cu ajutorul player-ului încorporat, aceste fiÈ™iere pot fi descărcate sau împărtășite cu alÈ›i utilizatori de Dropbox.

 

 

 

 

 

 

 

 

În concluzie, DVR-urile HIKVISION TurboHD permit utilizatorilor să stocheze în cloud sub-streamul canalelor video. Este o variantă gratuită de redundanță oferită de Hikvision în combinaÈ›ie cu platformele de stocare gratuite.

În general, consumatorii sunt deschiÈ™i spre serviciile gratuite, însă un sistem de securitate joacă un rol important în desfășurarea unei afaceri sau în asigurarea siguranÈ›ei unei locuinÈ›e È™i se recomandă, totuÈ™i, utilizarea soluÈ›iilor profesionale pentru acest tip de aplicaÈ›ii.

Există companii ca Genetec care, prin serviciul Stratocast, oferă utilizatorilor posibilitatea alegerii unui plan de stocare în funcÈ›ie de rezoluÈ›ie, rata cadrelor, calitate È™i durata de retenÈ›ie a înregistrărilor, toate acestea reflectându-se într-un cost lunar.

Însă e bine de È™tiut că Hikvision oferă posibilitatea stocării fluxurilor video în cloud pentru cazurile în care e preferată această opÈ›iune.

 

Spor la proiecte!

Cristian

Depanare status serviciu Hik-Connect offline

Depanare status serviciu Hik-Connect offline

Vizualizarea topologiei retelei de date utilizand switchuri Hikvision

Vizualizarea topologiei retelei de date utilizand switchuri Hikvision

Ce e nou in ianuarie 2021 din punct de vedere tehnic (Hikvision)

Ce e nou in ianuarie 2021 din punct de vedere tehnic (Hikvision)

Noile NVRuri profesionale de la Hanwha Techwin

Noile NVRuri profesionale de la Hanwha Techwin

Lansare - METRICI CUSTOM APPLICATIONS

Lansare - METRICI CUSTOM APPLICATIONS

What's new from Hikvision

What's new from Hikvision

AxHub vs. AxPro – o comparatie completa

AxHub vs. AxPro – o comparatie completa

Convergenta spre excelenta [partea a 2-a]

Convergenta spre excelenta [partea a 2-a]